‘LG toont 55-inch 8K Ultra HD tv tijdens CES 2015’

11 december 2014 1 Minuut 4 Reacties
LG-8K-tv

LG is van plan tijdens CES 2015 een nieuwe 8K tv met een formaat van 55-inch te tonen. Dit model moet volgend jaar zelfs al te koop zijn.

We zien al jaren televisies met een 8K Ultra HD-resolutie op beurzen staan maar in de winkels vinden we voorlopig alleen nog modellen met een 4K Ultra HD-resolutie. Als het aan LG ligt komt daar echter volgend jaar verandering in. De Koreaanse fabrikant is namelijk van plan tijdens CES 2015 een nieuwe 8K tv met een formaat van 55-inch te tonen.

Volgens de bronnen van CNET neemt LG begin januari een 55-inch 8K Ultra HD tv mee naar Las Vegas. De tv wordt tentoongesteld tijdens CES 2015, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. De tv heeft een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels, wat viermaal zo scherp is als een 4K tv en zestienmaal zo scherp is als een full hd tv.

Het model dat tijdens CES 2015 getoond wordt is nog een prototype en wordt uitgerust met een extra witte subpixel om de helderheid te verhogen naar 500 nits. Onder de motorkap zouden componenten van chipfabrikant Nvidia te vinden zijn. Tijdens IFA 2014 in september toonde LG al een 98-inch lcd tv met 8K-resolutie.

Hoewel het momenteel op een prototype gaat zou LG van plan zijn de tv later in 2015 in massaproductie te nemen. Dit zou betekenen dat we op relatief korte termijn de eerste 8K Ultra HD tv ter wereld in de winkels kunnen verwachten. Maar, hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat het aan content nog ontbreekt.

Op dit moment zijn er alleen mooie plannen voor de distributie van 8K-content. Zou worden de Olympische Spelen van 2020 in deze resolutie opgenomen en wil Japan dat jaar beginnen met het uitzenden van 8K-content. Maar, laten we ons voorlopig op 4K-content focussen want ook daarvan is nog maar weinig te vinden.

Reacties (4)