Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert aparte tak voor verkoop en ontwikkeling oled-panelen

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 14:23 CategorieOled tv's

LG is momenteel de enige fabrikant die vol inzet op oled en daar wil het bedrijf de vruchten van gaan plukken. Om de ontwikkeling en verkoop te optimaliseren, en ook andere fabrikanten te gaan voorzien van oled-panelen, komt LG Electronics met een aparte tak die hiervoor verantwoordelijk is.

LG laat vandaag weten dat alle oled-activiteiten voortaan onder de tak LG Display vallen, wat de productie efficiënter moet laten verlopen en de verkoop aan derde partijen moet optimaliseren. LG levert al wat panelen aan fabrikanten, waaronder Philips en enkele Chinese fabrikanten.

Momenteel wil het met oled echter nog niet echt vlotten, met name door de relatief hoge prijzen die voor een oled tv betaald moeten worden. LG is echter hard op weg oled tv’s betaalbaar te maken want prijzen zijn in anderhalf jaar tijd gedaald van 7.000 euro tot 2.500 euro.

Andere fabrikanten hebben meermaals aangegeven interesse in de techniek te hebben maar zien nog geen mogelijkheden om oled tv’s op grote schaal te produceren. Zo heeft Panasonic al meerdere prototypes getoond, heeft Samsung één model op de markt gebracht en heeft Philips onlangs een prototype getoond.

De verwachting is dat we begin volgend jaar, tijdens CES 2015 in Las Vegas, meer horen op het gebied van oled tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.