Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kondigt quantum dot tv met 4K Ultra HD-resolutie aan

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 11:08 CategorieLcd en led tv's

Er verschenen al verschillende geruchten over maar LG heeft vandaag officieel bevestigd volgend jaar met de eerste quantum dot tv’s te komen. De Koreaanse fabrikant introduceert voor de Nederlandse markt in ieder geval één model dat voorzien is van de quantum dot-techniek en de hoge 4K Ultra HD-resolutie. De tv wordt tijdens CES 2015 aangekondigd.

Op 5 januari is het zover; dan gaat in Las Vegas CES 2015 van start. Tijdens deze grote elektronicabeurs tonen fabrikanten hun nieuwste producten en pakken dus altijd groots uit. LG brengt de nieuwe quantum dot-techniek mee naar Las Vegas, in de vorm van een 4K Ultra HD tv. De verwachting is dat ook Samsung tijdens CES 2015 zijn eerste quantum dot tv zal tonen. Sony gebruikt de techniek overigens al twee jaar in high-end lcd tv’s.

LG-Quantum-dot-tv-2

De quantum dot-technologie werkt met behulp van nano kristallen die variëren in grootte van 2 tot 10 nanometer en afhankelijk hiervan verschillende kleuren licht doorlaten. Door een laag met quantum dots toe te voegen boven de lcd backlight, verbetert het kleurenspectrum en de algemene helderheid van het beeld. Het is dus een variant van de lcd-techniek die we momenteel in tv’s terugvinden.

Een belangrijk stukje informatie dat echter vaak ontbreekt wanneer we het over quantum dot hebben is dat er pas maximaal van dit grotere kleurenspectrum gebruik gemaakt wordt als ook het bronmateriaal dit ondersteunt. Zover zijn we echter nog niet en dus kan de techniek kleuren intenser weergeven dan ze eigenlijk zijn, wat weer voor minder natuurlijke kleuren zorgt.

Welk formaat de quantum dot tv’s van LG krijgen, wat ervoor betaald moet worden en welke specificaties we exact kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Wel laat LG weten ook gewone lcd tv’s te blijven produceren en de quantum dot-varianten net onder de oled tv’s van het bedrijf te positioneren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.