LG kondigt nieuwe generatie 4K Ultra HD tv’s aan

30 december 2014 1 Minuut 3 Reacties
LG-Quantum-dot-tv

Na vorige week al aangekondigd te hebben met de eerste quantum dot tv's te komen laat LG vandaag weten dat we nieuwe 4K Ultra HD tv's kunnen verwachten. Eén van de nieuwe technieken die de Koreaanse fabrikant gebruikt is Wide Color LED.

LG laat middels een persbericht weten in 2015 wederom een groot aantal tv’s met de hoge 4K Ultra HD-resolutie op de markt te brengen. Hoewel er nog niks bekend is over welke modellen exact laat de Koreaanse fabrikant wel weten de Wide Color LED-technologie te introduceren, naast de al eerder aangekondigde quantum dot-technologie.

Hoe de Wide Color LED-technologie precies in elkaar steekt is nog niet duidelijk. LG geeft aan dat er een ander soort led’s voor de verlichting gebruikt wordt. Deze moeten zorgen voor diepere kleuren en een dynamischere weergave. Het draait volgens de Koreaanse fabrikant allemaal om levendigere kleuren en dus een indrukwekkendere beeldkwaliteit.

Wide Color LED is weer iets anders dan quantum dot, een technologie die gebruik maakt van een speciale laag in het lcd-paneel. Deze laag is voorzien van nanokristallen die gekleurd oplichten als er licht op schijnt. Deze techniek moet ook zorgen voor een natuurlijkere kleurweergave, een groter kleurspectrum, een hogere helderheid en een lager energieverbruik.

Ook aan het design wordt in 2015 veel aandacht besteed. LG introduceert het Ultra Slim-design waarbij een minimaal uiterlijk centraal staat. De high-end series worden voorzien van een design waarin ook een audiosysteem verwerkt zit.

CES 2015 gaat volgende week van start in Las Vegas. Ook Samsung heeft aangekondigd quantum dot tv’s te lanceren tijdens deze beurs. Een overzicht van wat je allemaal kunt verwachten lees je in ons CES 2015 artikel.

Reacties (3)