Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

JVC kondigt 85-inch UHD tv voor 8.000 dollar aan

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 12:26 CategorieLcd en led tv's

Hoewel we in Nederland nauwelijks meer tv’s van JVC tegenkomen is het merk in de VS nog steeds nadrukkelijk aanwezig. JVC komt zelfs volgende maand met een 85-inch Ultra HD tv die voor een relatief aantrekkelijk prijskaartje verkocht wordt.

Deze week heeft JVC de DM85UXR aangekondigd, een 85-inch lcd led tv met een 4K Ultra HD-resolutie. De tv beschikt over alles dat je maar kunt wensen en daar moet dan ook voor betaald worden. Dit model krijgt een indrukwekkend prijskaartje van 8.000 dollar maar kijkend naar vergelijkbare modellen van de concurrentie valt dit nog mee.

De UHD tv van JVC is voorzien van een lcd-paneel met full array local dimming met 64 zones, komt met HDMI 2.0-poorten voor het koppelen van 4K-compatibele apparatuur, beschikt over HEVC-ondersteuning voor het weergeven van onder meer 4K-content van Netflix, en is uitgerust met 10-bit kleurdiepte.

JVC DM85UXR

Opvallend is echter dat de tv geleverd wordt met een Roku HDMI-stick voor alle smart tv-apps. Deze stick biedt echter geen 4K-ondersteuning en dus is het vooralsnog onduidelijk hoe JVC 4K-materiaal naar de tv gaat brengen. Wellicht is hier een losse mediaspeler voor nodig.

De JVC DM85UXR moet vanaf volgende maand in de Amerikaanse winkels liggen voor een adviesprijs van 8.000 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.