Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO Go-app nu ook beschikbaar op Amazon Fire TV

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 10:43 CategorieStreamingdiensten

Wanneer de Amazon Fire TV ook naar Nederland toe komt, dan weet je dat je in elk geval gebruik kunt maken van de HBO Go-applicatie. HBO kondigt namelijk aan dat die app vanaf nu al te downloaden is naar de Amazon Fire TV-mediabox.

Amazon Fire TV en HBO Go

De HBO Go-applicatie werkt vanaf vandaag ook op de Amazon Fire TV-mediabox, zo kondigt Amazon aan aan. Hoewel de mediabox van Amazon nog niet in Nederland verkrijgbaar is, maar wel in Engeland en Duitsland, is het goed om te weten dat wanneer het apparaat daadwerkelijk naar Nederland toe komt, je weet dat je in elk geval met je betaalde HBO-abonnement terecht kunt. Naast HBO Go kun je ook gebruikmaken van je Netflix-account of films en series kijken via de videostreamingdienst van Amazon, want die is er ook nog.

Waarom de HBO Go nu nog niet werkt op de Amazon Fire TV Stick is een raadsel, maar beide bedrijven lijken er nog aan te werken. Hoe dan ook, wanneer je straks mogelijk een Amazon Fire TV-mediabox hebt, dan kun je dus shows als Game of Thrones, The Newsroom en Girls kijken, alsmede de nieuwste films en toffe documentaires. Gisteren liet LG nog weten, middels een persbericht, dat de HBO Go-app beschikbaar is op smart tv’s van de Koreaanse fabrikant. De applicatie kan gebruikt worden op smart tv’s vanaf 2012 en later.

De Amazon Fire TV-box is met of zonder controller te koop. De box speelt namelijk ook games af, zoals Minecraft, Asphalt 9 en NBA 2K14. In Noord-Amerika kost het pakket met controller 140 dollar, wat vijftig dollar bovenop de versie zonder controller gooit. Sinds oktober is de Fire TV dus beschikbaar in Duitsland en Engeland en tot op heden is het nog niet duidelijk wanneer Amazon de mediaspeler ook naar Nederland toe brengt. Hopelijk is de box of de online winkel tegen die tijd wel rijkelijk gevuld met applicaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.