Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit zijn de tien meest gedownloade films van 2014

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2014, 9:57 CategorieFilms

Het einde van het jaar nadert: het is tijd om de balans op te maken. Welke films zijn er in 2014 illegaal gedownload? Het lijstje zal niet helemaal als een verrassing komen.

De tien meest gedownloade films van 2014

Nee, downloaden is niet goed voor de filmindustrie. Het kost producenten miljoenen per jaar aan omzet en winst en al dat geld dat niet binnenkomt, is er dus ook niet om nieuwe films te maken. Maar dat weerhoudt de mens er niet van alsnog films te downloaden en 2014 was daarin ook geen uitzondering. Het onderstaande lijstje is gebaseerd op de periode 1 januari tot en met 23 december. Welke films wilden mensen wel graag zien, maar niet voor betalen? Check de complete lijst hieronder. Er staan weinig verrassingen tussen.

 1. The Wolf of Wall Street (30.035 miljoen)
 2. Frozen (29.919 miljoen)
 3. RoboCop (29.879 miljoen – een combinatie van de versie uit 2014 en uit 1987)
 4. Gravity (29.357 miljoen)
 5. The Hobbit: The Desolation of Smaug (27.627 miljoen)
 6. Thor: The Dark World (25.749 miljoen)
 7. Captain America: The Winter Soldier (25.628 miljoen)
 8. The Legend of Hercules (25.137 miljoen)
 9. X-Men: Days of Future Past (24.380 miljoen)
 10. 12 Years a Slave (23.653 miljoen)

Andere films die ook ontzettend vaak gedownload zijn: The Hunger Games: Catching Fire, American Hustle, 300: Rise of an Empire, Transformers: Age of Extinction, Godzilla, Noah, Divergent, Edge of Tomorrow, Captain Phillips en Lone Survivor.

Wanneer is een film illegaal?

Het downloaden van films mag, maar alleen wanneer je ervoor betaald en toestemming hebt. In alle andere gevallen is het niet toegestaan. Piraterij is een serieus probleem voor de filmindustrie. Het kost een productiemaatschappij niet alleen een hoop geld, je steelt als het zijn product. Illegale films komen soms in omloop doordat iemand een film opneemt uit de bioscoop, tijdens een screening of ript van een schijfje. In principe is het zo dat iedereen met een computer en internetverbinding een film kan downloaden.

 • Delen:

Reacties

 1. m
  12 juni, 2015 om 21:21

  De film industrie verdiend meer dan zat en anders moeten ze de filmsterren minder betalen want het slaat nergens op dat zij miljoenen verdienen voor wat ze doen.
  DUS IK BLIJF VOORAL DOWNLOADEN DIE ASHOLES ZIJN AL RIJK GENOEG

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.