Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert DNP-730AE netwerkaudiospeler

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 15:06 CategorieMediaspelers

Denon introduceert vandaag de nieuwe DNP-730AE netwerkaudiospeler waarmee je via het netwerk audio naar je hifi-systeem streamt. De audiospeler is onder meer voorzien van WiFi, Spotify Connect en een usb-poort.

Denon DNP-730AE

Dankzij de geïntegreerde draadloze WiFi-technologie maakt de DNP-730AE verbinding met internet via je thuisnetwerk. Ook kun je muziek streamen vanaf de abonnementservice Spotify via het Spotify Connect-programma. Met AirPlay luister je draadloos naar muziek vanaf je draagbare iOS-apparaat, zoals een iPhone, iPod touch of iPad. De DLNA 1.5-certificering stelt je in staat via je thuisnetwerk met een kabel of draadloos verbinding te maken met je pc of Mac voor extra streamingopties.

Via het USB-geheugen of een netwerkverbinding kan de DNP-730AE nagenoeg ieder digitaal audioformaat weergeven. De lijst met af te spelen typen omvat lossy formaten zoals MP3, WMA en AAC, maar ook lossless formaten zoals ALAC, AIFF, WAV en FLAC HD (tot 24 bits, 192 kHz). De DNP-730AE kan ook DSD-bestanden (2,8 MHz- en 5,6 MHz-resolutie) afspelen via DLNA. Ook de gapless afspeelfunctie zonder tussenruimte is beschikbaar voor DSD-, WAV-, FLAC-, AIFF- en ALAC-bestanden.

Denon-DNP-730AE-2

Het systeem is voorzien van een PCM1795 hoge-precisie 32-bits, 192 kHz D/A-omvormer van Burr Brown die ook in Denons cd-spelers wordt toegepast. De signaalwegen zijn volgens de fabrikant zo eenvoudig en recht mogelijk gehouden voor een zo zuiver mogelijke geluidsweergave. Door deze wegen kort te houden wordt de ruis in de audioschakelingen tot een minimum beperkt. Ook is er jitterreductie toegepast voor een nog nauwkeurigere en zuiverdere weergave.

Een Apple iPod, iPod touch of iPhone kan aangesloten worden op de DNP-730AE via de USB-poort in het voorpaneel. Vervolgens laad je het apparaat op terwijl je naar muziek luistert. Met Denons HiFi Remote App zijn de functies op de DNP-730AE te bedienen. Deze Remote App is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten. Met behulp van de App kun je ook bepaalde versterkers en cd-spelers van Denon via de DNP bedienen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De DNP-730AE is vanaf medio december verkrijgbaar in een zwarte of premium zilveren uitvoering voor een consumentenadviesprijs van 449 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.