Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste tips voor het kopen van een soundbar home cinema-systeem

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 16:19 CategorieTips en adviezen

De feestdagen staan weer voor de deur en dus gaan velen opzoek naar leuke cadeaus. Ook elektronica is mateloos populair in deze periode en één van de meest populaire home cinema-producten is de soundbar. In de afgelopen twee jaar is er op het gebied van soundbar-systemen een hoop veranderd en het is dan ook verstandig je voor aankoop goed in te lezen. In dit artikel zetten we de beste tips en adviezen voor het kopen van een soundbar op een rij.

Update november 2016: we hebben een nieuw artikel met alle voordelen en nadelen van een soundbar online gezet. Hierin vind je meer tips en adviezen.

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een speaker die kan zorgen voor een breed geluidsveld middels de integratie van enkele kleine speakers. De soundbar wordt over het algemeen ontwikkeld voor en gebruikt in combinatie met een flatscreen tv. Fabrikanten stellen het design ervan dan ook vaak af op het design van de eigen flatscreen tv’s. De soundbar kan onder te tv geplaatst worden maar kan ook aan de muur bevestigd worden met de juiste accessoires. Kortom, een soundbar is één luidspreker die je van virtueel surround-geluid voorziet en wordt onder of boven de tv geplaatst. Het is vooral de ideale oplossing voor diegenen die weinig ruimte hebben of gewoon weinig speakers in het zich willen hebben staan.

Varianten op de soundbar

Net als bij elk ander home cinema-product zijn er op de soundbar tientallen varianten. Zo worden sommige systemen geleverd met een losse subwoofer die verantwoordelijk is voor de lage tonen en komen andere systemen met twee extra speakers voor achterin de kamer zodat het surround-effect niet puur virtueel is.

Philips-Fidelio-B5

Er zijn zelfs systemen waarbij de soundbar bestaat uit drie losse speakers waarvan er twee ook los in de kamer geplaatst kunnen worden. Het belangrijkste onderdeel is echter altijd hetzelfde; een slanke speaker die boven of onder de tv geplaatst kan worden.

Soundbase, Soundplate, Sounddeck..

Sinds ongeveer twee jaar ligt er ook een nieuw soort soundbar in de winkels, of eigenlijk mogen we het geen soundbar meer noemen. Fabrikanten geven er echter allemaal een eigen naam aan; een soundbase, een soundplate, een sounddeck, etc.

LG-LAP340-SoundPlate-review

Het principe is bij al deze systemen echter hetzelfde. De luidspreker is een grote basis waarop een tv geplaatst kan worden. In de basis zitten speakers verwerkt zoals in een soundbar maar daarbij is ook vaak een subwoofer geïntegreerd. Het is een alles-in-één systeem waarop je tv dus geplaatst moet worden.

Lees meer over het verschil tussen een soundbar en soundplate of soundbase.

Een soundbar kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw home cinema-systeem dan ziet een soundbar er vaak meteen aantrekkelijk uit, met name door het slanke design, de relatief lage prijs en het feit dat er geen extra speakers in de kamer geplaatst hoeven te worden. Maar, is een soundbar wel altijd de juiste keuze als we kijken naar de features, aansluitingen en kwaliteit? Lees daarom meer over of een soundbar de juiste keuze is voor jouw home cinema-systeem.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-totaal

Ben je er zeker van dat een soundbar de juiste keuze is voor jouw home cinema-systeem? Dan is het verstandig om je goed in te lezen over alles waar je op moet letten wanneer je een soundbar gaat kopen. Zo heeft een soundbar zowel voordelen als nadelen die je liever van te voren weet dan je achteraf realiseert.

De beste soundbar home cinema-systemen

Kom je er niet uit en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hebben we een interessant artikel voor je. We hebben namelijk de beste soundbar home cinema-systemen voor 2016 reeds voor je onder elkaar gezet.

Meer informatie

Voor meer informatie over het kopen, aansluiten en installeren van home cinema-apparatuur kun je terecht in onze uitgebreide home cinema informatiegids. Hier vind je tips en adviezen voor alle home cinema-producten maar ook voor accessoires als kabels en meubels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.