Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste tips en adviezen voor het kopen van een smart tv

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 12:37 CategorieTips en adviezen

Ben je op zoek naar een nieuwe tv en zijn de smart tv-mogelijkheden van groot belang voor je? Dan is het verstandig jezelf goed in te lezen over wat een smart tv precies is voordat je tot aankoop overgaat. In dit artikel zetten we de beste tips en adviezen voor het kopen van een smart tv onder elkaar.

Wat is een smart tv?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat een smart tv precies is. Een smart tv is namelijk simpel gezegd gewoon een tv die je kunt verbinden met het internet en die je hierdoor toegang geeft tot interactie met de tv en online content. Maar, de functionaliteit varieert van een aantal interactieve opties tot een groot aanbod van online content en extra verbindingsmogelijkheden. Overigens wordt de naam of term ‘smart tv’ niet door alle fabrikanten gebruikt. Fabrikanten gebruiken eigen namen om hun eigen smart tv-platform (de software) aan te duiden. Het gaat er echter bij nagenoeg alle modellen om dat de tv verbonden is met het internet en hierdoor extra functionaliteiten biedt. Een introductie over de software en mogelijkheden lees je in ons artikel over wat een smart tv is.

Smart tv kopen

Het begrip ‘smart tv’ is, zoals in de link hierboven beschreven, nogal breed en verschilt dus per tv en per fabrikant. Voordat je een smart tv koopt is het dus verstandig je goed in te lezen over de mogelijkheden die vandaag de dag geboden worden door verschillende fabrikanten, en met name ook wat de verschillen zijn. De ene tv biedt meer interactieve mogelijkheden, terwijl de andere tv heel erg gebruiksvriendelijk is door bediening middels bewegingen of een app voor je smartphone. Voordat je tot aankoop overgaat raden we je aan ons artikel met alles waar je op moet letten bij het kopen van een smart tv te lezen.

Panasonic-AS800-review-media

Tv kopen tips en adviezen

Maar, een tv is niet alleen een smart tv. Smart tv-functionaliteit is een onderdeel van de tv’s die je in de winkel vindt. Daarnaast kan een tv nog steeds een lcd of plasma zijn, kan de resolutie full hd of 4K Ultra HD zijn, en kan 3D-weergave ondersteund worden. Het is dus belangrijk dat je na de oriëntatie op de smart tv-mogelijkheden en de software ook kijkt naar de overige aspecten van je nieuwe tv. Denk bijvoorbeeld aan de beeldtechniek, de resolutie en de aansluitingsmogelijkheden. Om je wat dit betreft goed voor te bereiken kun je terecht in ons artikel met de beste tips en adviezen voor het kopen van een tv.

Smart tv reviews

Omdat elke fabrikant momenteel zijn eigen smart tv-platform (software) heeft is het lastig tv’s onderling goed te vergelijken. De ene software is de andere namelijk niet. Maar, we hebben alle grote smart tv-platformen die in 2014 uitgebracht zijn wel getest. Meer over de verschillende platformen, onze ervaringen en alle pluspunten en minpunten vind je in onze home cinema reviews.

Samsung-HU7500-Smart-tv-3

De beste smart tv’s

Mocht je na het lezen van alle hierboven beschreven informatie nog niet exact weten welk smart tv-platform nu het beste is of met welk smart tv-platform je het meeste kunt, dan verwijzen we je naar ons artikel met de beste smart tv’s van 2016 / 2017. Hier zetten we onder elkaar wat in onze optiek de beste smart tv-platformen van dit moment zijn.

Android TV

Een ontwikkeling waar je wellicht nog rekening mee kunt houden is Android TV, het nieuwe smart tv-platform van Google. Dit platform is afgelopen zomer gelanceerd en moet op televisies van alle grote fabrikanten gaan verschijnen. De eerste fabrikant die hiermee aan de slag is gegaan is Philips. Onlangs kregen we nog een uitgebreide demonstratie van Android TV op Philips tv’s. De verwachting is dat we begin 2015 Android TV’s van onder meer Sony en Sharp zien verschijnen.

Meer informatie

Ook kun je terecht in ons smart tv archief. Hier vind je de laatste nieuwtjes op het gebied van smart tv-software en -hardware. Ben je op zoek naar tips om meer uit je tv te halen? Neem dan onze home cinema informatiegids door.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.