Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste lcd led tv’s van dit moment (2014 / 2015)

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 11:56 CategorieTips en adviezen

De laatste dagen van 2014 zijn aangebroken en dat betekent dat we de balans voor het afgelopen jaar weer op kunnen gaan maken. We hebben al gekeken naar de beste smart tv’s en 4K Ultra HD tv’s van dit moment maar in dit artikel zetten we de beste lcd led tv’s over het algemeen onder elkaar.

De beste lcd led tv’s van 2014/2015

Over ruim twee weken gaat in Las Vegas CES 2015 van start en krijgen we van alle grote fabrikanten de nieuwste tv’s weer te zien. Voordat ze in de winkels liggen zitten we alweer tegen de zomer van 2015 dus voor nu moeten we het nog met de in 2014 gelanceerde modellen doen. Het zal je opvallen dat we dit jaar voor het eerst alleen naar lcd led tv’s kijken. De reden hiervoor is dat plasma dit jaar geen rol van betekenis meer speelt. Alle plasma-fabrikanten hebben aangegeven te stoppen met de techniek en momenteel is nog maar een klein aantal (middenklasse) modellen in de Nederlandse winkels te vinden.

Onderstaand overzicht met de beste lcd led tv’s van 2013/2014 is gebaseerd op onze eigen reviews die we het afgelopen jaar gepubliceerd hebben, maar ook op reviews van andere vooraanstaande websites. Er zit geen speciale volgorde in onze lijst en we lichten zowel full hd- als 4K Ultra HD-modellen uit. Ben je specifiek op zoek naar de beste smart tv of de beste 4K Ultra HD tv? Neem dan onze artikelen met de beste smart tv’s van dit moment en de beste 4K Ultra HD tv’s van dit moment door.

Wil je meer weten over het kopen van een tv, waar je op moet letten en welke fouten je absoluut niet moet maken? Lees dan verder via onderstaande links;
De beste tips en adviezen voor het kopen van een nieuwe tv
De grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe tv
Vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv
10 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een tv koopt

Sony W805B-serie

Ben je op zoek naar een goede beeldkwaliteit bij de weergave van HD-materiaal, is design belangrijk voor je en zoek je een model dat eenvoudig met een app bediend kan worden? Dan mag de Sony W805B-serie niet op je verlanglijstje ontbreken. De modellen in deze serie komen met de indrukwekkende TV SideView-app, beschikken over een prima beeldkwaliteit en zijn voorzien van een premium design.

Sony-KDL-50W805B-review-totaal

De KDL-50W805B, het model dat wij getest hebben is een zeer goede en ook betaalbare middenklasse tv, zeker wat betreft beeld- en audiokwaliteit en het strakke design. Lees meer over de Sony W805B-serie in de Sony 2014 lcd led tv line-up en onze Sony KDL-55W805B lcd led tv review.Samsung HU7500-serie

Wanneer de 4K Ultra HD-resolutie je interessant lijkt en je op zoek bent naar een tv met high-end prestaties dan is de Samsung HU7500-serie absoluut het overwegen waard. De modellen in deze serie beschikken over nagenoeg alle features en functies die je kunt wensen, waaronder Samsung’s indrukwekkende smart tv-platform.

Samsung-HU7500-uhd

De modellen in de HU7500-serie beschikken over een flatscreen UHD-display, komen met alle smart tv-functies die we van Samsung kennen, beschikken over een HEVC-decoder en HDMI 2.0-poorten, en kunnen volgend jaar voorzien worden van de One Connection-kit. Lees meer over de Samsung HU7500-serie in de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up en onze Samsung UE65HU7500 review.

LG LB870V-serie

Hoewel LG op het gebied van beeldkwaliteit misschien niet de allerbeste tv’s maakt op dit moment laat de Koreaanse fabrikant de concurrentie achter zich op andere vlakken. Neem bijvoorbeeld de high-end LB870V-serie met full hd-weergave. Deze modellen beschikken over de beste afstandsbediening (Magic Remote), het beste smart tv-platform en wellicht het meest indrukwekkende design van dit moment.

LG-LB870V-totaal-2

De modellen in de LB870V-serie zijn voorzien van alle features en functies die je van een topmodel van verwachten, waaronder uitgebreide smart tv-mogelijkheden, 3D-weergave met passieve 3D-brillen, ingebouwd WiFi en zelfs een ingebouwde camera. Lees meer over de LG LB870V-serie in de LG 2014 lcd led tv line-up en onze LG 55LB870V lcd led tv review.Panasonic AS800E-serie

Heb je voldoende budget en wil je daarvoor gewoon premium kwaliteit terug? Dan kunnen we de Panasonic AS800E-serie aanraden. De modellen in deze serie zijn alleskunners die een hoogwaardige beeldkwaliteit bieden, over een strak design beschikken en van diverse handige smart-functies voorzien zijn. De TV Remote-app is één van de beteren die we tot op heden gebruikt hebben.

Panasonic-AS800-review-feature-2

De AS800E-modellen van Panasonic zijn niet goedkoop maar bieden wel kwaliteit, komen met een fraai smart tv-platform en bieden een comfortabele (passieve) 3D-ervaring. Lees meer over de Panasonic AS800E-serie in de Panasonic 2014 lcd led tv line-up en onze Panasonic 55AS800E lcd led tv review.Panasonic AX900E-serie

Is een full hd-resolutie niet genoeg voor je en wil je echt het beste van het beste? Dan zijn de zeer prijzige Panasonic AX900E-modellen interessant. Dit zijn, volgens de Japanse fabrikant, de eerste lcd led tv’s die de beeldkwaliteit van plasma kunnen evenaren. Hoewel we deze modellen zelf nog niet getest hebben blijkt uit reviews van andere experts dat Panasonic inderdaad flinke sprongen gemaakt heeft met de lcd-techniek, maar daar moet flink voor betaald worden.

Panasonic-AX900

De Panasonic AX900E-modellen bieden voor een premium prijs wel alles dat je van een premium tv mag verwachten, waaronder dus ook de hoge 4K Ultra HD-resolutie, diverse smart tv-mogelijkheden, de TV Remote-app van de Japanse fabrikant en HDMI 2.0-poorten. Lees meer over de Panasonic AX900E-serie in de Panasonic 2014 4K Ultra HD tv line-up.

Samsung H6200-serie

De kans is groot dat je niet het budget hebt om bijvoorbeeld de AX900E-serie van Panasonic te overwegen maar wat moet je dan als je toch een goede beeldkwaliteit wilt? De H6200-serie van Samsung is dan een prima keuze. De modellen in deze serie zijn betaalbaar maar bieden nog steeds een boven gemiddeld goede beeldkwaliteit.

Samsung-H6200-review-film

Dat is echter niet alles want de H6200-modellen komen ook met Samsung’s bekende en indrukwekkende smart tv-platform, bieden een meer dan prima audioweergave en zijn voorzien van ingebouwd WiFi. Lees meer over de Samsung H6200-serie in de Samsung 2014 lcd led tv line-up en onze Samsung UE48H6200 lcd led tv review.

Philips PUS9809-serie

Van Philips kunnen we komend jaar veel verwachten maar het bedrijf, inmiddels ondergebracht in TP Vision, heeft de afgelopen maanden al aardig wat interessante tv’s gelanceerd. Als je op zoek bent naar premium design, premium beeldkwaliteit en premium smart tv-software dan is de nieuwe Philips PUS9809-serie het overwegen waard. Let wel; je moet er flink voor doorsparen waarschijnlijk.

Philips-65PUS9809

Het absolute topmodel van Philips is de 65-inch 65PUS9809, een fraai vormgegeven tv die beschikt over de beste beeldtechnieken van het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Tijdens IFA 2014 hebben we een uitgebreide demonstratie van deze technieken gehad, waar we zeer van onder de indruk waren. Maar, voor dit alles moet natuurlijk betaald worden; de 65PUS9809 komt namelijk voor een adviesprijs van 4.999 euro in de winkels te liggen. Lees meer over de Philips 65PUS9809.Lees al onze reviews

Hoewel dit een selectie is van de beste modellen die wij, en anderen, dit jaar voorbij hebben zien komen zijn er nog veel meer tv’s die het overwegen waard zijn. Met name wanneer je beperkt wordt door je budget of op zoek bent naar specifieke features. Neem dan ook vooral onze reviews door waarin we meer modellen die dit jaar gelanceerd zijn uitgebreid behandelen.

Specifieke wensen

Zoals hierboven al aangegeven heb je mogelijk specifieke wensen voor een nieuwe tv. Neem daarom ook ons tv tips en advies archief door. Hierin behandelen we diverse tips en adviezen voor de aankoop van tv’s. Daarnaast hebben we reeds artikelen geschreven over de beste tv’s voor het spelen van games en de beste tv’s voor ruimten met veel licht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.