Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio lanceert Bluetooth-speaker en TV5 soundbase

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 14:20 CategorieLuidsprekers

Cambridge Audio brengt deze week twee nieuwe producten op de markt. De Britse fabrikant komt met de G2 Bluetooth-speaker en lanceert de TV5 soundbase die het geluid van flatscreen tv’s moet verbeteren.

Cambridge G2

De G2 is een compacte speaker met een afmeting van 189 x 67 x 55 millimeter en een aluminium behuizing. De speaker is voorzien van Bluetooth voor draadloze communicatie met apparaten als smartphones en tablets. Middels NFC kunnen deze apparaten snel en eenvoudig gekoppeld worden. Ook is het koppelen en tegelijkertijd opladen van mobiele apparaten via de usb-poort mogelijk.

cambridge-g2

Het geluid van de luidspreker wordt voortgebracht door vier drivers en de bediening vindt plaats via soft touch- back-litknoppen aan de bovenzijde. Bij een inkomend telefoongesprek kan de speaker worden gebruikt als hands-free set. De batterijduur bedraagt 10 uur en de speaker kan middels batterij-managementsoftware snel opgeladen worden. De adviesprijs van de Cambridge Audio G2 bedraagt 129 euro.

Cambridge TV5

De TV5 soundbase is de opvolger van de TV2 en moet het geluid van flatscreen tv’s verbeteren. Net als andere soundbase-modellen kan een tv op de speaker geplaatst worden. De TV5 beschikt over dezelfde eigenschappen als de TV2 maar biedt wat meer vermogen en is geschikt voor grotere tv’s.

cambridge-tv5

De speaker is voorzien van een 100 Watt digitale versterker en twee 2,25 inch BMR-drivers. Daarbij zijn er twee down-firing 6.5 inch subwoofers aanwezig. Net als de TV2 beschikt de TV5 over verschillende presets voor virtueel surround, een optische audio-ingang, RCA en 3.5 mm inputs en Bluetooth met aptX voor het draadloos streamen van muziek. De Cambridge TV5 soundbase moet begin 2015 op de markt verschijnen voor een prijs van 280 Britse ponden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.