Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube introduceert Music Key

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 19:36 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft vandaag dan eindelijk z’n eigen muziekstreamingdienst gepresenteerd: de dienst heet Music Key en biedt veel waar voor je geld. Samen met de mogelijkheid om onder andere muziekvideo’s reclamevrij te bekijken, krijg je ook toegang tot de Google Play Music-bibliotheek.

YouTube Music Key

De langverwachte muziekstreamingdienst van YouTube is dan eindelijk aangekondigd. De dienst heet Music Key en zal het begin 7,99 dollar per maand kosten, om de dienst alvast een beetje vooruit te helpen. Daarna kost het je 9,99 dollar per maand, gelijk met diensten als Spotify. YouTube Music Key geeft je niet alleen toegang tot de complete muziekbibliotheek van Google Play Music, maar biedt ook reclamevrije muziekvideo’s, background playback-mogelijkheden en offline caching om video’s te bekijken zonder internetverbinding.

De muziekdienst zal eerst alleen beschikbaar zijn voor de mensen die meedoen met de bèta en daar kun je je via een speciale website, die is opgericht door Google, voor inschrijven. Helaas is die website nog niet toegankelijk voor ons en gaat het voorlopig alleen om genodigden. Over Europese prijzen is momenteel nog niets bekend, maar het lijkt ons aannemelijk dat Google het dollarteken voor het euroteken vervangt, aangezien we hier in Europa toch al gewend zijn een tientje per maand te betalen voor een muziekstreamingdienst.

Mocht je nu denken dat je met je Google Play Music-abonnement buiten de boot valt, aangezien dit om een nieuwe dienst gaat, dan heb je het mis. Met een Google Play Music-abonnement, waarvan eerder al gezegd was dat het behoorlijk populair is, krijg je ook toegang tot YouTube Music Key en heb je dus eigenlijk twee abonnementen in één. Het moet Google in elk geval een stevige positie geven ten opzichte van marktpionier Spotify en concurrenten als onder meer Deezer en Rdio. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.