Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert on-ear koptelefoon AIRY

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 12:12 CategorieAccessoires

Teufel introduceert deze week een nieuwe koptelefoon; AIRY. Deze koptelefoon wordt door de Duitse fabrikant omschreven als een individueel portable audio systeem zonder fysieke verbinding met het afspeelapparaat. Dankzij Bluetooth 4.0 met aptX luister je draadloos muziek beluisteren en dankzij de ingebouwde microfoon kun je draadloos telefoongesprekken voeren.

De AIRY is uitgerust met Bluetooth 4.0 met NFC, waarmee je de koptelefoon snel met je tablet of smartphone kunt verbinden. Met de bedieningsknoppen op de rechter oorschelp bedien je het volume en de tracks. De ingebouwde batterij moet volgens Teufel voor een speelduur van 20 uur op normaal volume en 14 uur bij hoog volume zorgen. Is de batterij leeg, dan laad je hem tussen twee à drie uur op met de meegeleverde USB-kabel. Overigens wordt bij de AIRY een 3,5 mm minijack kabel meegeleverd waardoor ook met een kabel naar muziek kan worden geluisterd.

Teufel-Airy-2

Qua akoestische eigenschappen, beschikt de AIRY over twee 40 mm lineair-HD-drivers met neodym-magneten, die een lineaire faserespons en een, volgens de fabrikant, nauwkeurige en krachtige basweergave produceren. Het frequentiebereik van de AIRY is 20 – 19.500 Hz. De uitwisselbare beugelband van de AIRY is van een flexibel siliconenmateriaal gemaakt, waardoor een optimale pasvorm wordt gegarandeerd. De oorkussentjes zijn uitwisselbaar en beschikken over een zacht memory foam.

Met de ingebouwde microfoon en de bedieningsknoppen, kun je met de AIRY direct gesprekken vanaf de smartphone aannemen of telefoneren via Skype of Facetime. De microfoon is zo ontwikkeld dat storende externe geluiden worden gefilterd. De koptelefoon is compatible met spraakherkenning Apps zoals Siri, Google Now, WhatsApp en tevens met speech-to-text applicaties.

De AIRY is via de website van Teufel beschikbaar in drie verschillende kleuren: beige, zwart en wit. De adviesprijs bedraagt 149,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.