Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony voegt Netflix toe aan Bravia full hd en 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 15:10 CategorieStreamingdiensten

Sony heeft deze week bekendgemaakt dat alle vanaf 2012 uitgebrachte Bravia smart tv’s van het bedrijf toegang krijgen tot de Netflix-app. Ook de reeds gelanceerde 4K Ultra HD tv’s van het Japanse bedrijf krijgen dus toegang tot 4K-content van Netflix.

Het Sony Entertainment Network, de smart tv-portal van de Japanse fabrikant, is uitgebreid met de Netflix-app. Hiermee kunnen gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt films, tv-series en documentaires bekijken. Je kunt een abonnement vanaf 7,99 euro per maand aanschaffen maar voor het bekijken van 4K-content is een abonnement van 11,99 euro per maand vereist.

De 4K Ultra HD tv’s van Sony beschikken over een ingebouwde HEVC-decoder en kunnen hierdoor het 4K-materiaal van Netflix weergeven. Oudere modellen zonder deze decoder kunnen samen met de FMP-X5A mediaspeler gebruikt worden, welke ook toegang biedt tot Netflix en over een HEVC-decoder beschikt. Sony geeft aan dat onder meer de S90-serie gebogen 4K Ultra HD tv’s en de KD-65X9005B met flatscreen display toegang krijgen tot Netflix.

De Netflix-app is automatisch beschikbaar op alle Sony Bravia tv’s vanaf het verkoopjaar 2012. Ook alle Blu-ray spelers en home cinema-systemen die over een internetaansluiting beschikken (vanaf verkoopjaar 2012) zijn compatibel met de Netflix dienst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.