Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verhelpt nog een bug op PS4 met nieuwe update

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 21:13 CategorieGaming

Versie 2.02 van de firmware van de PlayStation 4 volgt rap in de voetsporen van versie 2.01 en verhelpt wederom een bug bij de gameconsole. Deze update moet voornamelijk zorgen voor meer stabiliteit met games en dan met name bij de nieuwe Dragon Age.

Sony PlayStation 4

Vandaag heeft Sony een nieuw versie van de firmware voor de PlayStation 4 vrijgegeven. Met een beetje mazzel heb je hem al mogen ontvangen – mocht dat niet het geval zijn, dan duurt het niet lang meer voordat de PlayStation 4 hem downloadt. Aanvankelijk gaf Sony geen details over de firmware-update, behalve dat de update voor meer stabiliteit zorgt bij sommige features, games en apps. De gamesite Gamestop weer inmiddels om welke game het gaat: Dragon Age: Inquistion, het langverwachte nieuwe deel binnen de Dragon Age-serie.

Het schijnt namelijk zo te zijn dat de game problemen heeft op de PlayStation 4. Inquisition zou doorgaans vastlopen en zelfs save files corrumperen, waardoor het spel praktisch onspeelbaar is. Dragon Age: Inquisition is een role playing game waar spelers in hun avontuur onderweg belangrijke en minder belangrijke keuzes maken en die keuzes hebben invloed op de rest van het verloop van de game. Mocht je dus je save file kwijtraken, dan heb je eigenlijk alles voor niets gedaan en ‘voelt’ het ook niet goed om die keuzes opnieuw te maken.

De firmware-update weegt zo’n 217MB en dat is behoorlijk flink als het om een ‘simpele update’ gaat. Sony is momenteel niet de enige die kampt met bugs. Microsoft heeft onlangs Halo: The Master Chief Collection, een first-person shooter gericht op online gameplay, uitgebracht op Xbox One en die bleek problemen te hebben met de matchmaking; juist het onderdeel wat ervoor zorgt dat spelers elkaar online weten te vinden. En tevens één van de meest belangrijke onderdelen binnen zo’n spel. Aan die fix wordt nog gewerkt door Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.