Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert videostreamingdienst PlayStation Vue in 2015

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2014, 20:14 CategorieStreamingdiensten

Ook Sony stapt volgend jaar in de contentstreamingmarkt en wel met de videostreamingdienst PlayStation Vue, die begin 2015 uitkomt. Wanneer de service ook naar Nederland toe komt, is echter nog niet bekendgemaakt door het Japanse bedrijf.

PlayStation Vue

Ook Sony gaat volgend jaar de contentstreamingmarkt op en wel met de videostreamingdienst PlayStation Vue. PlayStation Vue is een service waar je van meer dan 75 televisiekanalen shows en series op terugvindt. De dienst zal zowel werken op de PlayStation 4 als de PlayStation 3. Deze maand gaat Vue nog in bèta, maar alleen voor de mensen die een uitnodiging hebben ontvangen én in New York wonen. Vue, met content van onder meer CBS, Fox en NBCUniversal, lanceert begin 2015 in Noord-Amerika; onduidelijk is wanneer in Nederland.

Mocht PlayStation Vue straks ook naar Nederland komen, dan betaal je er een gangbare prijs voor, geeft Sony aan. Het Japanse consumentenelektronica bedrijf heeft echter geen prijzen vrijgegeven, maar onze gok is dat die tussen de acht en twaalf euro zullen liggen. Op PlayStation Vue vind je live, on-demand en oudere shows en series en natuurlijk films. De nieuwste afleveringen van series worden binnen drie dagen op de service gezet en je hebt de mogelijkheid content op te nemen en 28 dagen terug te kijken. Dat is op zich prima dus.

In de afgelopen weken hebben we meerdere bedrijven voorbij zien komen die een videostreamingdienst via het internet gaan opzetten. Zo wil zender HBO losbreken van de kabel en een los internetabonnement op de markt brengen. Zenders als CBS en Showtime willen dat ook doen, maar, net als met PlayStation Vue, is het nog allemaal onduidelijk wanneer Europeanen, en specifieker, Nederlanders, met de diensten aan de slag kunnen. Voorlopig staan alle releasedata op ‘begin 2015’, dus we wachten het rustig af.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.