Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony geeft firmware-update 2.01 vrij voor PS4

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 9:02 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat het een patch voor firmware-update 2.0 voor de PlayStation 4 heeft vrijgegeven, die het grootste probleem oplost. PlayStation 4-eigenaars hadden problemen om de console uit Rest Mode te krijgen. Als het goed is, werkt alles naar behoren nu.

PlayStation 4

De Japanse fabrikant Sony, die onder meer tv’s, muziekspelers en spelcomputers zoals de PlayStation 4 maakt, heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu een patch voor firmware-update 3.0 kunt downloaden. Hoewel Sony de afgelopen tijd in de ogen van zowel gamer als analist lekker bezig was met z’n PlayStation 4 (Sony gaf zelf aan ook verbaasd te staan kijken van het verkoopsucces), kan het met één software-update toch anders lopen dan gepland. Firmware-update 2.0 zorgde ervoor dat gamers de PS4 niet uit Rest Mode konden krijgen.

Rest Mode is de standby-modus van de gameconsole. Wanneer je de spelcomputer in Rest Mode zet, dan kun je je controller opladen. Ook zou de PlayStation 4 aanvankelijk sneller op te starten zijn (net zoals de Xbox One sneller op te starten is vanuit standby mode), maar dat lijkt nog niet het geval. Wanneer je voorheen de PlayStation 4 uit de Rest Mode wilde halen, dan moest je de stekker uit het stopcontact trekken en hem handmatig aanzetten – iets dat fabrikanten vaak niet zien zitten, omdat het permanente schade kan aanrichten.

Ook gaf Sony eerder aan dat je de firmware-update moest deïnstalleren en daarna opnieuw installeren, maar gamers gaven al aan dat die oplossing niet werkt. Met een beetje mazzel heb je al de software gedownload en hoef je het alleen nog maar te installeren. Check dus snel je PlayStation 4 of dat al mogelijk is. Met firmware-update 2.0 is het mogelijk gebruik te maken van Share Play, kun je videoclips direct uploaden naar YouTube en heb je überhaupt voor het eerst de YouTube-app op  de spelcomputer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.