Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat assortiment tv’s inkrimpen

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2014, 15:30 CategorieLcd en led tv's

Nagenoeg elke tv-fabrikant heeft ermee te maken; kleine marges en tegenvallende verkoopcijfers. Sony is één van de fabrikanten die hierdoor al diverse veranderingen heeft door moeten voeren en ook in 2015 moet de tv-tak van het bedrijf ingekrompen worden.

Tijdens een persconferentie voor de presentatie van kwartaalcijfers liet Sony vandaag weten dat het bedrijf nagenoeg elk kwartaal geld verloren heeft op de tv-tak. Dit ondanks dat de Japanse fabrikant het assortiment de afgelopen jaren al flink uitgedund heeft.

Dit heeft helaas niet voldoende opgeleverd en dus gaat Sony ook in 2015 door met het inkrimpen van de tv-afdeling. Er zullen minder televisies gelanceerd worden en de aandacht wordt verlegd van het vergroten van het marktaandeel naar het winstgevend maken van tv’s die verkocht worden.

We kunnen dus de komende jaren voornamelijk high-end modellen met premium features van Sony verwachten. Hier kan de Japanse fabrikant dan ook een premium prijs voor vragen. Daarbij wordt 2015 het jaar dat Sony Android TV, het nieuwe smart tv-platform van Google, in nieuwe tv’s zal verwerken.

Sony laat weten de investering in het gamingplatform PayStation de komende jaren uit te breiden. Er zullen meer games gelanceerd worden maar ook wordt gefocust op het uitbreiden van andere diensten, onder meer voor muziek en video.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.