Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Teufel Cinebar 52 THX soundbar-systeem

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2014, 12:13 CategorieLuidspreker reviews

Nagenoeg elke fabrikant van audiovisuele apparatuur heeft inmiddels een soundbar in het assortiment, zo ook Teufel. Het Duitse bedrijf introduceerde vorige week de opvolger van de populaire Cinebar 51 THX. Het nieuwe model gaat onder de naam Cinebar 52 THX en is op verschillende punten verbeterd. Of dit het ideale systeem is voor een indrukwekkende home cinema-ervaring bespreken we in deze review.

Introductie soundbar

Het mag inmiddels duidelijk zijn wat een soundbar precies is. Het is kort gezegd een langwerpige speaker die je voor je tv plaatst of onder je tv hangt. Deze speaker beschikt over meerdere drivers die zowel een stereo- als een virtueel surroundgeluid kunnen weergeven dankzij verschillende geluidsmodi. Een soundbar is dus één speaker die alle functies van een 5.1-kanaals (of groter) home cinema systeem bevat, maar vanzelfsprekend met beperkingen die we verder in deze review bespreken. De meeste soundbar home cinema systemen worden voorzien van een (draadloze) subwoofer die de lage tonen verzorgt. De slanke speaker is immers te klein en compact om ook deze tonen overtuigend weer te geven.

Teufel Cinebar 52 THX – specificaties

De Teufel Cinebar 52 THX biedt ten opzichte van zijn voorganger meerdere mogelijkheden voor audioweergave, komt met extra aansluitingsmogelijkheden en beschikt over een vermogen van maar liefst 400 Watt. Dit vermogen wordt geleverd door een 350 Watt subwoofer, twee tweeters van 25mm en vier 100mm midrange drivers.

Natuurlijk is de THX-certificering ook op dit model aanwezig. Dit houdt in dat de speaker aan honderden tests van THX onderworpen is om een home cinema-ervaring te leveren die overeenkomt met hoe de filmmaker het bedoeld heeft. Ook is Dolby Virtual Speaker aanwezig. Deze techniek moet zorgen voor een overtuigend surround-effect uit één slanke speaker. Ook is er ondersteuning voor audioformaten als Dolby en DTS. HD-audioformaten als DTS HD Master Audio en Dolby TrueHD worden niet ondersteund.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-close

Verder is de Cinebar 52 THX voorzien van vier HDMI-ingangen waarop componenten aangesloten kunnen worden, een HDMI-uitgang met CEC- en ARC-ondersteuning zodat audio van de tv teruggekoppeld kan worden, en maar liefst zes extra audio-ingangen; 2x digitale coax, 2 digitale optisch, cinch stereo, minijack 3,5mm. Kortom, op het eerste gezicht voldoende om al je apparatuur kwijt te kunnen. Overigens zijn de HDMI-poorten van de versie 1.4b-variant en bieden dus wel ondersteuning voor 3D-materiaal maar niet voor 4K-content.

De soundbar is voorzien van een aluminium behuizing en heeft een afmeting van 10 x 102 x 14 centimeter. De speaker heeft een gewicht van 8,6 kilogram. De soundbar beschikt over een ingebouwde beugel voor bevestiging aan de muur. De subwoofer heeft een afmeting van 46 x 31 x 42 centimeter en weegt een indrukwekkende 17,2 kilogram.

De Teufel Cinebar 52 THX is via de website van Teufel te koop voor een prijs van 899,99 euro.

Teufel Cinebar 52 THX – installatie

Teufel staat gelukkig bekend om systemen die eenvoudig aan te sluiten en installeren zijn, en ook bij de Cinebar 52 THX is dit het geval. De soundbar en subwoofer wegen wat meer dan de goedkopere varianten van andere fabrikanten maar eenmaal op hun plek is alles snel en eenvoudig aangesloten. Opvallend en handig is dat de soundbar beschikt over een ingebouwde muurbeugel, mocht je de speaker onder je tv aan de muur willen monteren. Wij hebben er echter voor gekozen de speaker onder de tv te plaatsen, op een meubel.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-aansluitingen

Vervolgens is het tijd voor het aansluiten van de verschillende kabels en soundbars helaas niet bekend om hun vele aansluitingsmogelijkheden. Maar, de Cinebar 52 THX is, gelukkig, de uitzondering op deze regel. Wanneer je een apparaat niet op één van de vier HDMI-poorten kwijt kunt heb je altijd nog de beschikking over vier digitale audio-ingangen en twee analoge audio-ingangen. We hebben niet eerder een soundbar met zoveel aansluitingsmogelijkheden getest dus op dit vlak kunnen we alleen maar onder de indruk zijn. Daarbij levert Teufel een aantal opzetstukjes voor de aansluitingen mee waarmee het eenvoudiger wordt de soundbar aan de muur te hangen. Deze opzetstukjes draaien de aansluiting in een hoek van negentig graden.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-subwoofer

Als we dan toch een klein minpuntje moeten noemen dan is dit het feit dat de subwoofer niet draadloos is. Het is een bakbeest en dus niet overal even netjes en eenvoudig te plaatsen. Een correcte plaatsing is voor een optimale audioweergave van groot belang maar aangezien er een kabel naar de subwoofer moet wordt je hier in de mogelijkheden beperkt. Aan de andere kant hebben we ook genoeg draadloze systemen gezien waarbij die draadloze verbinding juist voor problemen zorgde.

Teufel Cinebar 52 THX – gebruik

De aansluiting was al eenvoudig maar ook het gebruik zal voor weinig mensen een probleem zijn. Wanneer je het systeem aanzet zijn er geen ingewikkelde processen die je moet doorlopen voor installatie. Je zet de subwoofer en de soundbar aan, en je kunt aan de slag. Ook de afstandsbediening straalt een en al eenvoud uit. Alleen de knoppen die je echt nodig hebt, niks meer en niks minder. Zo kun je met de afstandsbediening van input wisselen, het volume wijzigen, de hoge/lage tonen aanpassen, de lip sync activeren, het volume van de subwoofer afstellen en de surround-weergave bepalen. Deze laatste optie is echter nogal beperkt, afhankelijk van de bron. Dolby- of DTS-materiaal wordt weergegeven (geen HD!) maar bij bijvoorbeeld een stereobron heb je alleen de keuze uit Reference (‘een surround effect’) en Wide (een weergave die een wijder effect geeft).

Teufel-Cinebar-52-THX-review-remote

Ook zit er een BGC (Boundary Gain Compensation) functie op waarmee voor de versterking van lage tonen door elementen in de ruimte (een muur of een kast) gecompenseerd wordt. Dit is een functie die je even op het gehoor moet testen. Op de soundbar zelf zit overigens ook een aantal knoppen maar deze zijn puur interessant als je er voorbij loopt. Je kunt alles met de afstandsbediening doen. Hetzelfde geldt voor de subwoofer, waarop een aan/uit-knop en een volumeknop zit. De subwoofer schakelt zichzelf uit wanneer er geen signaal binnenkomt.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-display

Toch wil ik wel een minpunt aanhalen, want hoewel Teufel voor voldoende aansluitingsmogelijkheden gekozen heeft zitten er gek genoeg geen draadloze opties op de speaker. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om muziek van je smartphone of tablet naar de speaker te streamen. We hadden hier toch ten minste wel Bluetooth-connectiviteit verwacht. Helaas moet dus alles met een kabel verbonden worden. Ook mist de soundbar een on-screen display dat op tv verschijnt maar daar moeten we aan leren wennen, maar weinig ‘eenvoudige’ systemen bieden dit tegenwoordig.

Teufel Cinebar 52 THX – kwaliteit

Het belangrijkste onderdeel van deze review is natuurlijk de kwaliteit, de audioweergave die je continu moet verblijden. Dat is althans de wens van velen en de reden dat je flink wat geld (899 euro) uitgeeft voor een dergelijk systeem. Bij een soundbar is echter wel van belang dat je goed weet wat je koopt. Een soundbar is namelijk geen 5.1-kanaals home cinema systeem met speakers achterin de kamer, iets dat veel mensen vaak te laat beseffen. Dit is niet alleen de schuld van de consument want teveel fabrikanten gebruiken marketingtermen als ‘surround sound’ terwijl een soundbar nooit surround sound zal kunnen leveren. Een soundbar maakt gebruik van de akoestiek in de ruimte en de positionering (en richting) van de speakers om een virtueel surround sound weer te geven, een audioweergave die je een gevoel van een breed geluidsveld met diepte moet geven.

Nu we dit duidelijk gemaakt hebben kunnen we ook direct zeggen dat de Teufel Cinebar 52 THX geen surround sound-systeem is. Ja, audioformaten als DTS en Dolby worden ondersteund, en er zit een surround-effect-modus op, maar dit is allemaal virtueel surround want er staan simpelweg geen speakers achterin de kamer. Het geluidsveld wordt bij deze modi een stuk breder getrokken (en dat werkt absoluut goed) en afhankelijk van de akoestiek van de ruimte kunnen effecten iets meer naar voren, richting de gebruiker, komen. Het geluid zal je echter in geen enkel geval echt omringen, maar dat is iets dat je van te voren, voor de aankoop al moet beseffen. Hier kunnen we de Cinebar 52 THX dan ook niet op afrekenen.

Teufel-Cinebar-52-THX-review-totaal-2

Maar, dit punt in acht genomen moet gezegd worden dat de Cinebar 52 THX een indrukwekkende audioweergave voorschotelt. De speaker is nogal breed, en gecombineerd met de Wide-modus krijg je een overduidelijk stereo-effect dat je zou laten denken twee speakers voor in de kamer te hebben staan. Ook de kwaliteit van de audio is boven verwachting goed. De lage tonen overheersen niet teveel, en je hebt de mogelijkheid om de lage tonen zelf nog af te regelen. Middentonen worden dynamisch en warm weergegeven en ook de hoge tonen beschikken over voldoende dynamiek en detail. Muziek komt in ieder geval natuurlijk, fris en levendig over. Kortom, een redelijk sprankelende stereoweergave met meer dan genoeg ‘leven’ kun je zeker verwachten.

Het kijken van een film is net zo positief bevallen, in acht genomen dat er geen sprake is van surround sound. Maar, je wordt daadwerkelijk in een film getrokken door het overtuigend brede geluidsveld, de indrukwekkende lage tonen die je van de bank doen trillen maar toch strak zijn en de kraakheldere weergave van dialogen. Surround-effecten komen iets richting de luisterpositie en hebben dus zeker een toegevoegde waarde. Het is net dat beetje extra om je dieper in een film te trekken. Ook op hoge volumes houdt de speaker zich zeer goed staande, zonder overduidelijke vervorming of verlies van detail. Ben je een echte home cinema-fan die van een echt surround-effect houdt, dan is dit vanzelfsprekend niet de speaker voor jou.

Teufel Cinebar 52 THX – conclusie

Als we alles bij elkaar nemen dan moet gezegd worden dat de Teufel Cinebar 52 THX het qua audiokwaliteit goed voor elkaar heeft. De speaker weet een overtuigende weergave voor zowel muziek als film te verzorgen, mits je weet wat je koopt qua surround-effect. Qua aansluitingen is dit één van de beste systemen die we tot op heden gezien hebben. De kans is klein dat je er niet alles op kwijt kunt. Toch is het jammer dat de draadloze mogelijkheden door Teufel overgeslagen zijn en dat ook aan HD-audioformaten weer niet gedacht is. Dat gezegd hebbende is dit ook één van de meest gebruikersvriendelijke en eenvoudige systemen die we getest hebben, al zijn de twee speakers wat groter en zwaarder dan gemiddeld. Voor diegenen die een goede audiokwaliteit willen, niet veel instellingsmogelijkheden zoeken, een gebruiksvriendelijk systeem prefereren en van audio van verschillende bronnen willen genieten is de Teufel Cinebar 52 THX een echte aanrader.

De Teufel Cinebar 52 THX is via de website van Teufel te koop voor een prijs van 899,99 euro.

Minpunten

 • Geen draadloze mogelijkheden
 • Geen ondersteuning HD-audioformaten
 • Geen echt surround sound

Pluspunten

 • Goede audiokwaliteit
 • Eenvoudig te installeren
 • Zeer eenvoudig in gebruik
Homecinema Magazine
Beoordeling
8.010Martijn Chelproduct • Delen:

Reacties

 1. Ronald
  03 november, 2014 om 16:13

  Ook ik ben sinds eind oktober 2014 in bezit van de Teufel Cinebar 52. Ik heb veel problemen gehad met het HDMI CEC protocol via de soundbar. Mijn CEC afstandbediening van o.a. de XBMC mediabox werkte niet meer via de HDMI poorten op de Teufel. Ook het HDMI schakelen op de Teufel verloopt onregelmatig. Soms wel geluid maar geen beeld. Vaak weer even terugschakelen, dan wel goed. Vele HDMI kabels geprobeerd en duizend en 1 instellingen. Ook op andere televisie’s geprobeerd. Hetzelfde probleem. Inmiddels alles weer aangesloten via de HDMI poorten van de televisie en de Teufel op de optische kabel. Nu werkt alles weer zoals het moet. Overigens is de geluidskwaliteit top…! Ik bezit ook de eerdere versie, de cinebar 51….Ook meer dan top…! super geluid…Helaas nog geen oplossing voor dat HDMI probleem op de cinebar 52. Heb Teufel daar inmiddels een mail over gestuurd. Overigens is ook de service van Teufel super. Al vele HDMI kabels gratis gehad…Nu maar wachten op de oplossing.

 2. Patrick
  03 november, 2014 om 18:58

  Ik zat naar deze soundbar te kijken omdat ik het de vele draden en instellingen op mijn receiver zat ben. Ook werkt bij mij het Hdmi cec wel/niet/wel/niet. Ik ben dan ook teleurgesteld te lezen dat de cinebar bij Ronald hier ook veel problemen mee heeft. Toch nog maar even doorzoeken dus. Ik wil graag mijn 3 a 4 bronnen op een soundbar aansluiten en dan middels arc en cec naar de tv. Dit lijkt dan toch in veel situaties vaker niet dan wel te werken.
  Dan misschien enige echt simpele oplossing naar tv en optical naar soundbar.

 3. Ronald
  04 november, 2014 om 9:49

  Ik zal hier terugmelden als er een reactie komt van Teufel over het HDMI CEC probleem van de cinebar 52. Zo en zo is dat HDMI CEC met tal van merken (en vooral onderling communiceren) geen vanzelf werkend protocol. Neem bijvoorbeeld UPC met zijn Horizon Mediabox. De connectiviteit problemen in de markt zijn zeer groot. Op een nieuwe televisie in mijn presentatieruimte staat deze UPC Horizon mediabox steeds muurvast vast. Ook hier duizend en 1 instellingen geprobeerd. De nieuwe Teufel cinebar 52 schakelt ook heel slecht op de HDMI poorten bij mijn nieuwe televisie maar op de 2 stuks 3 jaar oude led televisie’s gaat het een stuk beter. Echter ook niet foutloos. Voor mij een groot vraagteken hoe dit komt. De Teufel cinebar 52 wil overigens op geen enkele televisie bij mij het HDMI CEC protocol uitvoeren… Ik vrees dat wij als consumenten nog wel even aan moeten rommelen….

 4. Patrick
  06 november, 2014 om 17:05

  Mijn brabantnet kabelbox slaat ook steeds vast ism cec. Ik heb nu mijn kabelbox rechtstreeks op mijn tv en mijn ps4, mede8er op mijn pioneer receiver. Deze met Hdmi control en cec aangesloten op mijn sony tv. Met deze opstelling werkt het goed maar had graag de kabelbox ook werkend gehad.
  Ik lees graag je reactie als er terugkoppeling is van teufel. Maar ben er idd achter dat het meer een kwestie van “geluk” hebben is of de verschillende merken met elkaar communiceren.

 5. Ronald
  18 november, 2014 om 15:11

  Heb in de week van 12 november 2014 van Teufel vernomen dat er een software update komt…..afwachten maar…. Ik heb de Cinebar 52 nu optisch aangesloten. Dat werkt overigens heel goed. Alleen zit alle HDMI dan op de televisie. Zelf vindt ik het optisch geluid heel erg goed….Krijg het idee dat het net iets beter is dan HDMI…

 6. Patrick
  19 november, 2014 om 18:39

  Maar het mooie zou zijn als het hele cec verhaal gaat werken, hou ons op de hoogte

 7. Ronald
  19 november, 2014 om 19:48

  Dat het hele HDMI CEC gaat werken op de Teufel cinebar 52 lijkt mij een absolute must….Uiteindelijk heeft Teufel dat ding daar voor ontworpen….. Ik ben overigens benieuwd hoe de duitse media dit ding gaan beoordelen…. Of men dat HDMI ook echt aan een stress test gaat onderwerpen…. Dat mis ik bij Homecinemamagazine.

  • Martijn Chel
   19 november, 2014 om 20:17

   Helaas hebben we die functie inderdaad niet getest, dit doordat we zoveel verschillende apparaten en dus afstandsbedieningen inzetten. Wellicht iets om in het vervolg mee te nemen.

 8. Patrick
  21 november, 2014 om 18:11

  Hdmi cec is uit mijn ervaring een probleem wat veel voorkomt. In mijn ogen een enorm belangrijk meetpunt om iets wel of niet te kopen. De cinebar had ik zeker overwogen als dit zou werken. Voor mij ongeveer de grootste ergenis met de “moderne” apparatuur.

 9. Ronald
  26 november, 2014 om 16:05

  UPDATE……inmiddels heeft Teufel mijn soundbar 52 THX uitgewisseld….. en…..jawel (gelukkig) tot nu geen problemen met HDMI (cec) schakelen (!) Voor zover ik heb begrepen zit in de ontvangen versie nieuwe software. Of er ook hardware is aangepast, kan ik niet beoordelen….De servicemedewerker aan de telefoon gaf wel aan dat Teufel iets te snel was geweest om de soundbar 52 THX op de markt te brengen….Tot nu toe zeer tevreden over de soundbar en de service van Teufel…. Het geluid van deze Cinebar 52 THX is echt geweldig….Nu het er op lijkt dat ook het HDMI probleem is opgelost, staat mij niets meer in de weg om deze soundbar 52 THX ook daadwerkelijk te houden….Mochten er toch nog gebruiksproblemen optreden dan zal ik het hier melden…. Overigens is mijn ervaring dat HDMI (CEC) schakelen op oude en nieuwe modellen televisie’s zeer problematisch kan verlopen… De fabrikanten hebben nog een lange weg te gaan met dit protocool….

 10. Ronald
  03 december, 2014 om 12:02

  Het gaat nog steeds zeer goed met de door Teufel omgeruilde Cinebar 52 THX…..Het schakelen tussen de HDMI poorten gaat zeer snel. Ook geen problemen meer gehad met beeld en geluid wat onafhankelijk van elkaar weg valt. Dit heeft ongetwijfeld met software en-/ of hardware (??) aanpassing te maken gehad….. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat mijn XBMC box nog steeds niet werkt op de Teufel… Maar deze box is zo & zo een probleem geval apart. Ook los op de HDMI van de televisie geeft deze problemen. Maar de UPC mediabox die op de televisie regelmatig vast stond doet het zeer goed op de Teufel…. Al met al nu tevreden. Nu nog een goede app om dat ding te bedienen….:-)

 11. Patrick
  16 december, 2014 om 20:20

  Kijk dat klinkt allemaal positief. Mocht ik in de “nabije” toekomst een soundbar willen dan ga ik deze zeker als eerste proberen. Ronald bedankt voor de feedback je hebt mij er igg erg mee geholpen.

 12. Tim
  19 december, 2014 om 14:55

  Ik heb inmiddels mijn Cinebar 52 THX weer in de doos zitten om terug gestuurd te worden.
  Twee redenen hiervoor:
  1) de subwoofer maakt een erg irritant hoog piepend geluid. Ik heb van alles al geprobeerd, ander stopcontact, samen met de soundbar op een stopcontact, een eigen stopcontact. Alles geaard, maar het piepen bleef.

  2) Het geluid valt weg als er even geen geluid is. Ik zal dit verder proberen uit te leggen.
  Op het moment dat er geen constante toevoer van geluid is dan zie ik het PCM teken op de soundbar verdwijnen (het teken dat er geen input is).
  Dit lijkt niet zo erg maar het gebeurd al heel snel, bijvoorbeeld tussen 2 reclames in. Nou vond ik het bij reclames nog niet eens zo storend, maar vanaf mijn Apple TV als ik een animatie serie kijk dan zijn delen van de serie niet verstaanbaar omdat het vlak daar voor stil was.
  Ik had die probleem zowel bij HDMI ARC als op een optische ingang.

  Alles bij elkaar genoeg reden voor mij om op zoek te gaan naar iets anders.
  Overigens is het geluid bij films prima, de bass is echt perfect.

  • Ronald
   19 december, 2014 om 16:05

   Hallo Tim, ik heb mijn Teufel Cinebar 52 THX na de nodige HDMI problemen bij Teufel omgeruild gekregen. Alles bij mij werkt perfect. De problemen die jij beschrijft, daar heb ik totaal geen last van. Ook niet via de Apple TV….. Dat hoog piepende geluid heb ik nog eens goed gecontroleerd na jou klacht. Bij mij is alles muisstil……Anders was het voor mij ook snel bekeken geweest met deze Teufel soundbar….. Het geluid van deze Teufel Cinebar 52 THX is toch wel werelds te noemen….Als mijn HDMI problemen niet op waren gelost dan had ik met pijn afscheid genomen van dit geluids wonder…….

 13. Helmo
  20 december, 2014 om 12:28

  Ik was tot nu toe zeer tevreden over mijn Teufel Soundbar 52 THX, ik was denk ik 1 van de eersten die deze ontving, echter sinds een paar dagen is mijn diepe Bas geluid verdwenen, ik moet de draaischakelaar op de Sub op maximum zetten om nog enige bas te horen ook op de afstandbediening op 4 staan, ook Sub kabel vervangen.
  Na contact met Teufel alle stekkers en snoeren er af gehaald voor een zogenaamde reset, geen resultaat en nu stuur ik mijn Sub terug voor reparatie, nu hoop ik alleen dat het niet aan de Soundbar software zelf ligt.
  Hopelijk wordt dit probleem snel opgelost, maar ja midden in de Feestdagen gaat het niet sneller.
  Als iemand tips heeft betreffende deze Soundbar 52 THX zie en ontvang ik het graag.

  Groeten Helmo.

 14. Ronald
  20 december, 2014 om 12:34

  Hallo Helmo, graag horen we je terugkoppeling als je sub weer terug is…. Wel een apart probleem…. Vraag mij af of dit wel een software probleem is….. Zo zijn er toch nog wel wat problemen met de Teufel Cinebar 52 THX soundbar……

  • Chris
   10 augustus, 2020 om 13:34

   Beste Ronald,
   Ik heb de SB 52 gekocht. Na 3,5 jaar was de subwoofer al defect en heb ik deze voor 128 euro moeten laten repareren en na 4 jaar is de soundbar ook al onherstelbaar defect. Dus, ofschoon de soundbar prima geluid levert, kan ik hem aanraden. Teufel geeft 30% korting… een lachertje. Ik heb een Onkyo van 15 jaar draait bij mijn dochter nog steeds. Als je denkt een degelijk product te kopen… helaas.

   • Ronald
    10 augustus, 2020 om 14:08

    Beste Chris, vervelend. Gelukkig werkt bij mij alles nog. Overigens heb ik met een aantal andere Teufel producten ook weinig geluk gehad. Veel is defect gegaan. Afstandbedieningen van de SB zijn opeenvolgend wel defect gegaan. Heb nu maar een Logitech afstandbediening gekocht 😉

 15. henk spierings
  26 december, 2014 om 14:03

  Een goede middag alle ik heb sinds een paar dagen een teufel cinebar 52 THX nu is mijn vraag moet ik mijn dvd speler aansluiten op de tv of aan de cinebar ik heb ook nog een A.C Ryan ik heb geprobeerd om deze op de cinebar aan te sluiten maar heb dan wel geluid maar geen beeld is dit normaal dat dit niet werkt of moet het altijd via de tv met hdmi kabels werken wie kan mij hier over inlichten Bvbd

 16. patrick
  27 december, 2014 om 11:12

  Henk, in principe moet je alles op je soundbar aansluiten en dan met hdmi naar je tv. Dit zou moeten werken. Ook kan je alles op je tv doen en dan met optisch naar de soundbar. Echter klinkt jouw probleem als die van Ronald. Bij hem is het opgelost door een nieuw exemplaar met nieuwere software. Ik zou dus nog even bovenstaande testen en anders omruilen

 17. Ronald
  27 december, 2014 om 12:46

  Hallo Henk, het lijkt er inderdaad op dat mijn eerdere problemen ook jouw problemen zijn…..Ik zou contact met Teufel opnemen en de soundbar 52 THX omruilen…… Bij mij zijn alle (HDMI) problemen opgelost nu het omruilen….. Ik weet echter niet of Teufel naderhand alleen andere software heeft geinstalleerd of dat men ook iets met hardware van de 52 THX heeft gedaan….Wat ik wel weet dat de eerste serie Cinebar 52 THX niet de best werkende exemplaren zijn……Bij mij was veel mis met het eerste exemplaar….Alles loopt nu 100%….Wel ALTIJD de Cinebar 52 THX op de ARC aansluiten met een juiste HDMI kabels…Ik heb bij Teufel alle HDMI kabels bijbesteld. Dan krijg je ook geen discussie of je wel de juiste kabels gebruikt….

 18. henk spierings
  28 december, 2014 om 19:52

  Oké bedankt voor jullie antwoord ga zeker kontact op nemen met teufel wand dan moeten ze die van mij ook maar omruilen dus nog maals bedankt
  henk

 19. Patrick
  04 januari, 2015 om 23:26

  Ronald,

  Gaat de soundbar automatisch aan als je de tv aanzet of moet je de soundbar echt apart zelf aanzetten? Kun je me iets meer vertellen over het schakelen van de bronnen. Als jij bv je dvd speler of iets aanzet schakelt hij dan automatisch naar die Hdmi output? Ik wil nl. als ik met de ps4 ga spelen dat de soundbar auto schakelt naar die output. Zet ik m ui en dan mijn kabelbox aan dan moet die daarheen gaan. En reageert het volume van de soundbar als je je volume verhoogd van de tv (maw neemt de soundbar het volume over) dus geen volume van de tv zelf.

 20. Ronald
  05 januari, 2015 om 5:59

  Hallo Patrick, op dit moment zit ik voor zaken een paar weken in Azië maar ik zal in het kort reageren hoe het bij mij werkt. Bij het uitzetten van de tv gaat bij mij ook de soundbar uit. Bij het aanzetten van de tv moet ik de soundbar apart inschakelen. Bij mij schakelt HDMI van Teufel niet automatisch om als ik een HDMI apparaat inschakel. Ik weet dat Teufel nog bezig is met aanpassing van de software van de cinebar 52. Ik heb contact gehad met de heer Ummels van Teufel…..Ik adviseer je dan ook Teufel te bellen en te informeren naar de status van de nieuwe software versie….. Deze software schijnt op een USB gedownload te kunnen worden en via de service ingang van de soundbar ingebracht te kunnen worden…. Overigens vind ik wel dat Teufel meer moet doen om dit kenbaar te maken aan klanten die een Cinebar 52 hebben gekocht… Ik krijg het idee dat ze met deze software nog flink bezig zijn….Overigens vind ik ook dat Teufel maar eens moet aangeven wat nu werkelijk verwacht mag worden van de Cinebar 52….

 21. Patrick
  08 januari, 2015 om 22:27

  Ik ben toch vanwege de nadelen van de teufel voor een andere gegaan. Het is de sony ht-ct770 geworden. Dit is wel een stuk minder qua geluid tov de cinebar lijkt me maar deze doet precies wat ie moet doen. Ik heb mijn bronnen op de soundbar aangesloten en nu zet im mijn tv aan en gaat de soundbar automatisch mee aan. Geluid tv wordt automatisch uitgeschakeld. Ook hoef ik de ab van de soundbar niet te gebruiken alles werkt via de ab van de tv. Zet ik mijn ps4 aan dan gaat de soundbar automatisch naar dat Hdmi kanaal. Zet ik de mede8er aan dan automatisch naar die.
  Mijn amino 540 decoder van brabantnet kan niet goed overweg met cec dus deze zit rechtstreeks op de tv. Geluid gaat wel via arc naar soundbar.

  Kortom perfect qua bediening zo had de teufel moeten zijn. Ik kijk in de toekomst nog wel is naar een upgrade maar voor nu helemaal tevreden. Qua geluid zal ik misschien wel een x willen upgraden maar dan zal de keuze en mogelijkheden ook weer beter zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.