Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PS4 loopt jaar na release nog steeds voor op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2014, 15:17 CategorieGaming

Wereldwijd zijn PlayStation 4 en Xbox One nu al een jaar verkrijgbaar – hoe staat het er nu voor qua verkochte aantallen per console? De PS4 staat voorlopig nog voor, maar die spelcomputer heeft dan ook een groot voordeel ten opzichte van de Xbox One.

PlayStation 4 versus Xbox One

Voor gamers blijft het vaak een strijd welke spelcomputer de beste is. Waar het voorheen nog ging om Nintendo versus Sega, heerst die strijd nu vooral onder fans van PlayStation en Xbox. Beide nieuwe versies van de spelsystemen, PlayStation 4 en Xbox One, zijn nu een jaar uit, dus kunnen we een balans opmaken. En wat blijkt? Sony heeft in het afgelopen jaar meer PS4-systemen verkocht dan Microsoft deed in dezelfde periode. In totaal verkocht Sony het afgelopen kwartaal alleen al 4,1 miljoen PlayStations, waarvan 3,3 miljoen PS4’s.

In dezelfde periode verkocht Microsoft zo’n 2,4 miljoen Xbox-spelcomputers (verdeeld over Xbox One en Xbox 360). Zelfs wanneer je dus de aantallen van beide Xbox-consoles bij elkaar optelt kom je dus niet in de buurt van het aantal verkochte PS4-apparaten. In totaal verkocht Sony sinds de herfst van vorig jaar, toen de PS4 op de markt kwam, 19,2 miljoen PlayStations (PS2, PS3 en PS4) en Microsoft 12,9 miljoen Xbox’en (Xbox One en Xbox 360). Sony lijkt dus aan de winnende hand in deze jonge strijd om het geld van de videogamer.

Microsoft heeft dus nog wat werk voor de boeg en afgaande op de recent uitgebrachte en nog aankomende firmware-updates is het duidelijk dat Microsoft de inhaalslag serieus neemt. Wel moet er nog even bij vermeld worden dat de PS4 nu in honderd landen verkrijgbaar is en de One in 42. Plus: de Xbox One is niet wereldwijd te koop geweest vanaf het moment dat de PlayStation 4 dat wel was, dus dat kan gedeeltelijk verklaren waarom Sony momenteel de voorsprong geniet. Bovendien rekent Sony met drie spelcomputers en Microsoft in twee.

  • Delen:

Reacties

  1. Maurits
    03 november, 2014 om 21:11

    Oke, Sony rekent 3 spelcomputers mee… Maar het aantal PS2 exemplaren zal zeker niets tot weinig bijdragen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.