Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation TV nu verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2014, 11:38 CategorieGaming

Vanaf nu is PlayStation TV in de winkels verkrijgbaar. Met dit entertainment systeem kan de gebruiker games en de PlayStation 4 koppelen door middel van de Remote Play-functionaliteit. Je streamt de gamecontent van de PS4 naar de PSTV.

PlayStation TV

Sony heeft de PlayStation TV officieel gelanceerd in Nederland. Met PlayStation TV kun je eenvoudig je PlayStation 4-spellen streamen van dat apparaat naar de PSTV. Wanneer de PS4 bijvoorbeeld in de woonkamer staat en iemand anders tv wil kijken, dan kun je de PS4 aan laten staan, de PSTV aanzetten, je controller meenemen en doorgaan met gamen. De PlayStation TV is dus een soort streamingapparaat waarmee je gamecontent van de ene kamer naar de andere kunt streamen – mits je een goede internetverbinding hebt, natuurlijk.

Naast PlayStation 4-spellen streamen, kun je er ook (een gedeelte van de) PlayStation Vita-spellen op spelen. De PlayStation Vita is een handheld met een groot touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterkant. Omdat je de PSTV met een Dual Shock 3- of Dual Shock 4-controller bedient, respectievelijk de controllers voor PlayStation 3 en PlayStation 4, heb je geen toegang tot dezelfde functionaliteiten als op de PS Vita en is dus niet elke game speelbaar. Verder kun je ook PS One- en PSP-spellen op PlayStation TV spelen.

Omdat PSTV dus zoveel platformen ondersteunt, biedt een grote line-up van meer dan duizend softwaretitels, aldus Sony, waaronder games zoals Disney Infinity: Marvel Super Heroes, Minecraft, God of War: Collection en Killzone Mercenary. Gebruikers kunnen games rechtstreeks downloaden naar het systeem vanuit de PlayStation Store, of een game laden door een PS Vita-gamekaart in het apparaat te plaatsen. PlayStation TV heeft een adviesprijs voor 99,99 euro en is bij de meeste gameshops, media- en online winkels verkrijgbaar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.