‘Philips komt in 2015 met eerste oled tv’

22 november 2014 1 Minuut 1 Reacties
Philips-PUS9109-2

TP Vision laat weten mogelijk in 2015 met de eerste oled tv te komen. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een paneel dat door LG geproduceerd wordt.

Op dit moment is er maar één fabrikant die aandacht besteedt aan oled en dat is LG. De Koreaanse fabrikant heeft flink geïnvesteerd in de techniek en biedt oled tv’s inmiddels ook tegen relatief betaalbare prijzen aan. Volgend jaar krijgt LG mogelijk concurrentie van TP Vision, het voormalige Philips.

Tegenover Nu.nl laat TP Vision weten mogelijk in 2015 met de eerste oled tv te komen. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een paneel dat door LG geproduceerd wordt maar onder de motorkap wordt aan eigen technieken en features gewerkt. TP Vision gelooft namelijk nog niet dat oled al klaar en optimaal is voor de consument.

Het bedrijf geeft aan dat oled momenteel nog niet voldoende ontwikkeld is. Met name het kleurbereik en de levensduur zouden te wensen overlaten. Volgens TP Vision gaat een oled tv die je momenteel in de winkels vindt een jaar of drie mee, terwijl consumenten gemiddeld een jaar of zeven met een tv doen. Overigens laat LG weten dat deze claim nergens op gebaseerd is.

Maar, TP Vision wil dus de oled-techniek zelf optimaliseren voordat er een oled tv in het assortiment gezet wordt. Het is niet duidelijk hoe Philips het kleurbereik en de levensduur van oled tv’s wil verbeteren maar de verwachting is dat we hier in januari, tijdens CES 2015, meer van te zien en over te horen krijgen.

Reacties (1)