Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic smart tv’s tonen advertentie bij wijzigen volume

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 14:06 CategorieSmart tv's

We hebben het in reviews van smart tv’s al eens gehad over het steeds vaker integreren van advertenties binnen het smart tv-platform, een ontwikkeling die volgens ons niet positief is. Maar, het blijft niet alleen bij advertenties in apps of in de smart tv-interface. Panasonic toont nu zelfs advertenties wanneer je het volume van je tv wijzigt.

Ja, onze oren begonnen ook even te klapperen bij dit nieuws, en gelukkig is dit niet het geval in Nederland, maar Panasonic toont sinds kort daadwerkelijk advertenties wanneer gebruikers van smart tv’s het volume van de tv wijzigen. Het gaat om smart tv’s uit 2011, 2012, 2013 en 2014, zowel de lcd- als de plasma-varianten. Momenteel worden de advertenties echter alleen in een aantal regio’s getoond, waaronder de VS.

Panasonic-advertenties

Nu kunnen we dit op geen enkele manier goedpraten, je betaalt immers nog steeds de volle pond voor de tv, of er nu advertenties op getoond worden of niet. Gelukkig is er goed nieuws voor Europese bezitters van deze smart tv’s want Panasonic heeft aangegeven dat het tonen van advertenties bij het wijzigen van het volume in de meeste Europese landen niet doorgevoerd zal worden. Maar, het is duidelijk dat smart tv’s steeds commerciëler worden ingezet door fabrikanten omdat ze met apps simpelweg niet voldoende geld kunnen verdienen.

Overigens is er wel een oplossing voor mensen die de advertenties op Panasonic smart tv’s tegenkomen. Door naar de geavanceerde instellingen van de tv te gaan zijn de advertenties uit te zetten, maar dit moet je maar weten en ze staan ook standaard niet uitgeschakeld.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  26 november, 2014 om 13:06

  TV is aan vervanging toe maar dit is een reden om geen Panasonic te kopen.

 2. ikke
  30 november, 2014 om 15:56

  Denk je nu echt dat andere merken dit niet doen? Dan kom je toch echt bedrogen uit…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.