Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Samsung komt met quantum dot-tv’s

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2014, 16:39 CategorieLcd en led tv's

Nadat LG vorige week al bevestigde te werken aan nieuwe lcd tv’s die gebaseerd zijn op de quantum dot-techniek is het vandaag de beurt aan Samsung. De Koreaanse fabrikant bevestigd dat er tv’s met die techniek aankomen en laat daarnaast weten de ontwikkeling van oled ook volgend jaar nog op een laag pitje te zetten.

Twee belangrijke mededelingen van Samsung dus vandaag. De Koreaanse fabrikant liet eerder dit jaar al weten voorlopig geen nieuwe oled tv’s meer uit te brengen maar geeft nu aan dat we ook volgend jaar geen nieuwe oled tv’s hoeven te verwachten. LG blijft vooralsnog de enige fabrikant die flink investeert in oled. Een aantal weten terug bracht het bedrijf de eerste 4K oled tv’s nog op de markt.

Samsung bevestigt daarnaast dat we tijdens CES 2015, een grote beurs die begin volgend jaar plaatsvindt in Las Vegas, de eerste quantum dot-tv’s van het bedrijf kunnen verwachten. Het grote voordeel van deze techniek is dat het backlight bestaat uit led’s die zelf alle kleuren dankzij een filter kunnen weergeven. Met duizenden led’s achter het scherm die allemaal individueel aangestuurd kunnen worden waardoor diepere zwartwaarden en een hoger contrast gerealiseerd kan worden dan bij traditionele lcd tv’s.

Overigens zijn Samsung en LG niet de eerste fabrikanten die met de quantum dot-techniek aan de slag gaan. Sony doet dit namelijk al sinds vorig jaar in high-end tv’s maar gebruikt de term niet bij de verkoop van de modellen.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  03 november, 2014 om 21:14

  En waarom gaat OLED op een laag pitje dan?

  • Martijn Chel
   04 november, 2014 om 10:05

   Te duur nog steeds.

 2. J van Breda
  04 november, 2014 om 1:29

  Welke sony tvs gebruiken dit al dan?

  • Martijn Chel
   04 november, 2014 om 10:04

   De Triluminos modellen.

 3. Frans de groot
  18 november, 2014 om 13:46

  Dat gebogen hoeft niet van mij. Geef mij maar vlak beeldscherm. Ik heb nu 138 cm op de wand hangen nee gebogen hoeft niet voor mij. Ik ga voor een scherp beeld kwaliteit hoeft ook nog geen 4 k te hebben ben ook geen fan van netflix er komen te veel aanbieders op de markt. Ze beloven veel maar zit ik er op te wachten nee heb nu UPC met horizonbox werkt perfect genoeg zenders met film 1 dan krijg je 5 film kanalen waar een aantal in HD. De rest kan ik huren UPC box heb zelf ook nog mediaplayer met genoeg films en docu s alles in HD kwaliteit of 720 p is ook goed. Ik heb alles hangen aan een marantz 7.1 met speakers ook 8 totaal dus wat wil je nog meer ik geniet zo ook in fulhd dus 1920 -1080p. Meer heb je echt niet nodig. Bij mij geen games op dit systeem. Alleen film en muziek en TV.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.