Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nokia werkt mogelijk aan settopbox

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 17:06 CategorieThuisnetwerk

Nokia heeft via Twitter een afbeelding de wereld in geholpen met daarbij de tekst “We’re up to something”. Het lijkt op een settopbox. Maar of het ook een setup box is, valt nog te betwisten. Het kan ook een doos zijn met het Nokia-logo erop, met iets anders erin.

Nokia

Nokia is waarschijnlijk voornemens terug te komen op de hardware-markt, nadat het z’n handset-afdeling verkocht heeft aan Microsoft. Het lijkt erop dat Nokia voorlopig niet met een nieuwe smartphone komt, dus wat kan het dan zijn? Daar komt we op 18 november achter, dan presenteert Nokia z’n nieuwe stuk hardware. Dat kondigde Nokia aan via Twitter; in de tweet is de bovenstaande foto te zien. Het kan van alles zijn natuurlijk, maar het lijkt erop alsof Nokia’s eerstvolgende product een settopbox wordt, voor onder je televisie.

De doos die we zien op de foto lijkt enorm op de Apple TV, waardoor dus snel de link met een settopbox gelegd wordt. Daarnaast wordt er natuurlijk lekker gespeculeerd op Twitter en wordt er gezegd dat dit Nokia’s Nexus Player wordt: een settopbox met Android TV. Wanneer de consument gewend is aan dingen als de Nexus Player of Amazon Fire TV, dan loopt het wellicht ook wel warm voor iets dergelijks van Nokia. Want hoe je het ook went of keert: Nokia is een merk dat bij veel mensen onder het kopje ‘duurzaam’ staat.

In het verleden heeft Nokia wel eens laten vallen dat het bereid is z’n naam aan third-party-ontwikkelaars uit te lenen, zodat iedereen snel een goed product op de markt heeft. Ondertussen werkt Nokia zelf ook weer aan een hardware-afdeling, dus het kan ook zijn dat dit hun eerste product is. Maar het kan ook nog zijn dat er gewoon iets ín de doos zit, in plaats van dat het product de doos ís. Een smartphone kan het dus niet zijn, want Nokia mag tot en met het einde van 2016 in elk geval de merknaam daar niet voor gebruiken.

  • Delen:

Reacties

  1. Guloso
    17 november, 2014 om 22:30

    Rara!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.