Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix gaat ‘taggers’ betalen voor kijken films en series

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2014, 11:55 CategorieStreamingdiensten

Diensten als Netflix bieden een groot aanbod aan films en series maar om deze te kijken moet natuurlijk betaald worden. Toch kun je ook betaald krijgen om deze series en films te bekijken. Dat klinkt wellicht wat vreemd maar Netflix is op zoek naar ‘taggers’ die tegen betaling het complete aanbod kunnen bekijken.

Middels een persbericht laat Netflix weten op zoek te zijn nar taggers. Taggers zorgen ervoor dat aanbevelingen op Netflix nog persoonlijker en relevanter worden. Er is echter maar één vacature voor deze baan, voor iemand uit Nederland of Vlaanderen.

Dat Netflix je favorieten kent en slimme suggesties doet om aan een nieuwe tv-serie te beginnen, is slechts ten dele toe te schrijven aan slimme algoritmes. Het is vooral het werk van de Netflix-taggers, een select groepje mannen en vrouwen die al die documentaires, series en films in dienst van Netflix kijken en labelen, ofwel ‘taggen’.

De tagger legt vast met wat voor hoofdpersonage we van doen hebben (‘sterke vrouw’, ‘goedaardige dommerik’), wat voor humor (‘ietwat zwart’), in welke periode het verhaal zich afspeelt en hoe de verhaallijn zich ontwikkelt (is er een ‘happy end’?). Een film of serie wordt zo tot in de kleinste details vastgelegd. Met nog wat hulp van slimme algoritmes komt zo een lijst aanbevelingen tot stand die elke Netflix-gebruiker te zien krijgt.

Heb je interesse in deze baan? Dan kun je solliciteren via de website van Netflix.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.