Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2017 met oprolbare televisies

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2014, 12:12 CategorieOled tv's

We berichten al een tijdje over de komst van flexibele tv’s maar wanneer we de eerste modellen kunnen verwachten was nog onduidelijk. LG heeft echter afgelopen week een roadmap vrijgegeven waaruit we kunnen opmaken dat we in 2017 de eerste oprolbare tv’s kunnen verwachten.

Een flexibele tv kun je op verschillende manieren interpreteren maar als we LG mogen geloven krijgen we eerst modellen die op te rollen zijn. Over de voordelen hiervan valt nog te twijfelen, vooral wanneer we kijken naar het gebruik door consumenten, maar het is een volgende stap richting tv’s die op te vouwen zijn en bijvoorbeeld ook als klein display (een tablet?) gebruikt kunnen worden.

LG-oled-roadmap

De roadmap van LG is compleet ingericht op oled, de techniek waar LG momenteel eigenlijk de enige absolute voorstander van is. De Koreaanse fabrikant heeft inmiddels al aardig wat oled tv’s op de markt gebracht, waaronder onlangs modellen met de hoge 4K-resolutie. In 2015 wil LG beginnen met de productie van buigbare oled-panelen voor mobiele apparaten maar in 2017 wordt het pas echt interessant. Er wordt in de roadmap gesproken over vouwbare oled-displays maar deze lijken voorlopig alleen voor mobiele apparaten weggelegd. De eerste oprolbare tv’s moeten in 2017 van de band rollen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.