Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG breidt productiecapaciteit voor oled tv’s wederom uit

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2014, 13:01 CategorieOled tv's

Als we het over oled hebben dan hebben we het negen van de tien keer over LG. De Koreaanse fabrikant is momenteel nog de enige die flink in de techniek investeert en deze week laat het bedrijf weten de productiecapaciteit wederom te verhogen.

Tegenover CNet laat een woordvoerder van LG weten dat dit jaar de M2-productielijn voor oled-displays in gebruik genomen wordt. Eerder dit jaar werd al een nieuwe fabriek geopend en bovendien introduceerde LG verschillende nieuwe modellen, waaronder twee oled tv’s met 4K-resolutie.

De nieuwe productielijn wordt dus dit jaar nog ingezet en brengt de productiecapaciteit van 8.000 oled-panelen per maand naar maximaal 34.000 panelen per maand. Daarbij is de productielijn van een nieuwe generatie waardoor er minder restmateriaal overblijft, wat uiteindelijk voor weer wat goedkopere oled tv’s moet zorgen.

Momenteel zijn oled tv’s voor veel consumenten nauwelijks te betalen. De goedkoopste modellen zijn echter in een jaar tijd flink in prijs gezakt. Zo kun je momenteel een oled tv kopen voor een prijs van rond de 2.500 euro. De versies met 4K-resolutie beginnen echter bij ruim 7.000 euro.

Een overzicht van alle oled tv’s die je momenteel in Nederland kunt kopen vind je in ons 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.