Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kickstarterproject Prizm is een smart music player

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 12:07 CategorieMediaspelers

Het Kickstarterproject Prizm heeft nog drie dagen te gaan, maar nu al meer dan twee keer zo veel geld opgehaald als vooraf gepland. En waarom? Omdat muziekliefhebbers enthousiast worden van het idee dat een muziekspeler leert wat jij leuk vindt om naar te luisteren.

Prizm op Kickstarter

Prizm is een geinig apparaatje in de vorm van een piramide, die je aansluit op je bestaande muziekinstallatie. De Franse startup achter het project heeft nog drie dagen lang het Kickstarterproject lopen, maar heeft nu al twee keer zoveel geld opgehaald als vooraf gepland. Als je het wilt kun je nog steeds geld doneren – er zijn zelfs nog plekken over bij de hogere regionen, waardoor je als één van de eerste mensen op de wereld het apparaatje thuisgestuurd krijgt. Maar dan moet je wel bereid zijn je portemonnee te trekken.

Prizm is een slimme muziekspeler. Je sluit hem aan, drukt op play en de piramide doet de rest. Prizm speelt direct muziek af van Spotify, Deezer en SoundCloud, op basis van je favoriete tracks en genres. Je hoeft daarvoor geen programma op te starten op je telefoon, tablet of computer – het is dus een soort fysieke Pandora. Prizm weet wie er luisteren, dankzij het Wi-Fi- of Bluetooth-signaal van je smartphone en maakt op basis van die info een playlist klaar – ook als het gaat om een vriend die langskomt (die gebruikmaakt van een streamingdienst).

Vind je een track leuk, dan druk je op het hartje op de piramide. Vind je het niets, dan druk je op het kruisje. Zit je aan de andere kant van de kamer, dan kun je met een app dezelfde handelingen verrichten. Momenteel ondersteunt Prizm Airplay, Spotify Connect en Chromecast niet, maar daar wordt nog aan gewerkt. Het mooiste aan Prizm is misschien nog wel dat het detecteert hoeveel mensen er zijn op basis van geluid: daardoor weet de piramide wanneer-ie feestmuziek of rustige muziek moet opzetten. Bekijk de Kickstarterpagina hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.