Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google gaat apps voor Android TV voortaan eerst keuren

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 16:27 CategorieSmart tv's

De eerste Android TV’s liggen inmiddels in de Nederlandse winkels en dus is het nu aan Google om het systeem qua software een succes te laten zijn. Om de kwaliteit van apps voor Android TV op hoog niveau te houden gaat Google de apps zelf controleren.

Op de ondersteuningspagina voor Android-ontwikkelaars laat Google weten dat nieuwe applicaties eerst door Google goedgekeurd moeten worden alvorens ze in de Play Store verschijnen. De internetgigant doelt hier specifiek op Android TV-apps, apps die geschikt moeten zijn voor het gebruik op het grote scherm.

Belangrijk voor deze apps is dat ze goed weergegeven worden op een groot tv-scherm maar ook dat ze comfortabel bediend kunnen worden met een afstandsbediening die met de tv geleverd wordt. Google vraagt daarnaast screenshots van ontwikkelaars zodat in de Play Store duidelijk zichtbaar is hoe een app op tv weergegeven wordt.

Philips is de eerste fabrikant die met Android TV aan de slag is gegaan. Sinds een aantal weken liggen de eerste Android TV’s van het bedrijf in de Nederlandse winkels en tijdens IFA 2014 kregen we al een voorproefje van de mogelijkheden. Volgend jaar gaan ook Sony en Sharp met het Android TV-platform aan de slag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.