Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google biedt al toegang tot YouTube Music Key

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2014, 17:44 CategorieStreamingdiensten

Google is al begonnen met de uitrol van YouTube Music Key, waardoor enkele abonnees al toegang tot de streamingdienst hebben. Dit betekent niet dat die gebruikers ook toegang hebben tot de dienst via de app – het lijkt voorlopig alleen via de website te kunnen.

YouTube Music Key

Mocht je nou heel enthousiast zijn geworden van de streamingdienst van YouTube, Music Key, dan ben je wellicht niet ver verwijderd van toegang tot de dienst. Vandaag bleek ineens dat er een groep mensen opeens toegang heeft gekregen tot de dienst; alleen via het internet, die toegang hebben ze nog niet gekregen via de app. De grootste groep YouTube-gebruikers heeft nu nog geen toegang en ook dit lijkt één van die lange uitrolperiodes te worden waarin Google flink de tijd neemt voordat iedereen voorzien is van toegang.

Het helpt niet de laatste versie van de YouTube-app op je smartphone of tablet te hebben staan (de laatste versie is 5.17), maar één gebruiker, die zich meldde bij de website Android Police, liet wel weten dat hij geen reclames meer zag bij muziekvideo’s (wat één van de premium functies is wanneer je een abonnement hebt op Music Key). Tevens zag die gebruiker z’n abonnement op Google Play Music All Access verdwijnen, maar dat is nog geen reden voor alarmbellen. Waarschijnlijk worden beide diensten momenteel nog samengebracht.

Op z’n telefoon kon diezelfde gebruiker nog wel bij z’n All Access-bibliotheek, dus er is waarschijnlijk sprake van een kleine hobbel op de weg. Wanneer je dus een abonnement op Google Play Music hebt (dat All Access-abonnement), dan kan het zijn dat je één dezer dagen ineens YouTube Music Key tussen je abonnementen ziet staan. Dan weet je zeker dat je toegang hebt tot de dienst. Met YouTube Music Key kun je reclamevrij muziekvideo’s kijken, heb je toegang tot Google Play Music en kun je offline video’s bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.