Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Consumentenversie Oculus Rift binnen ‘enkele maanden’ uit

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2014, 9:38 CategorieAccessoires

Het bedrijf achter Oculus Rift heeft aangegeven dat we binnen nu en enkele maanden de consumentenversie van de VR-bril ogen verwachten. Dat betekent dat straks iedereen films kan kijken en kan gamen met deze virtual reality-bril.

Oculus Rift

De bestuursvoorzitter, genaamd Brendan Iribe, van het bedrijf achter de Oculus Rift virtual reality-bril, Oculus VR, heeft tijdens Web Summit 2014 in Dublin aangegeven dat de consumentenversie van de virtual reality-bril bijna consumentvriendelijk is en op de markt kan uitkomen. Een specifiekere datum kon Iribe niet geven. Hoewel de bril dus bijna consumentvriendelijk is, betekent dat niet dat het nu al klaar is voor gebruik. Eén van de grootste uitdagingen voor nu is het bepalen van de juiste besturing.

Want uit onderzoek blijkt dat toetsenborden, muizen en gamecontrollers toch niet jé van hét zijn als het gaat om het in gebruik nemen van de virtual reality-bril. Ook de besturing op basis van beweging werkt niet lekker. Afgelopen maart kocht Oculus VR wel het bedrijf Carbon Design; het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het design van de Xbox 360-controller. Maar wat daar de vruchten van zijn, is nog niets over bekend. Wel gaf Iribe aan dat z’n bedrijf gigantisch is gegroeid sinds de aankoop door Facebook, dus dat pakte positief uit.

Iribe had ook nog wat te zeggen over concurrerende en grotere bedrijven die momenteel werken aan hun eigen virtual reality-headsets. Hij is namelijk bang dat zij hun brillen eerder op de markt uitbrengen dan eigenlijk wenselijk is – die producten zouden volgens hem dan niet goed werken of getest zijn. Vooral de problemen met duizeligheid en misselijkheid zijn dingen die eerst getackeld moeten worden, voordat een VR-bril op de markt moet uitkomen. Iribe wil pas zijn bril uitbrengen wanneer alles klopt.

Het duurt dus niet lang meer voordat we films gaan kijken of meer games gaan spelen met zo’n grote bril op. En dan dacht je dat die 3D-bril in de bios al erg was.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    03 mei, 2015 om 17:04

    Ik hoop dat je gelijk hebt, ik kan namelijk niet wachten! Las helaas op deze site dat het nog wel even kan gaan duren http://www.oculusriftkopen.net/nieuws/kans-op-consumenten-versie-rift-dit-jaar-steeds-kleiner/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.