Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon werkt aan gratis videostreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2014, 9:37 CategorieStreamingdiensten

Amazon-baas Jeff Bezos is van plan om de videostreamingmarkt eens lekker op z’n kop te zetten en presenteert een gratis alternatief. De dienst zal worden ondersteund met reclame-inkomsten en moet, in Noord-Amerika althans, begin volgend jaar al op de markt uitkomen.

Amazon

Amazon maakt zich op voor nog een videostreamingdienst en eentje die nog wel eens de markt op z’n kop kan zetten. De e-commerce-gigant is namelijk voornemens een gratis variant op de markt uit te brengen, eentje die wordt ondersteund met reclame-inkomsten, en pal naast Amazon Prime staat. De nog naamloze dienst moet begin volgend jaar al uitkomen. Het feit dat deze dienst door reclames wordt ondersteund, en dus gratis te gebruiken is, zal nog een ware uitdaging bieden voor merken als Netflix en HBO, waarvoor betaald moet worden.

Dat voorspellen althans analisten. Met een gratis dienst zit je alweer onder het goedkope 8 dollar per maand, wat Netflix in Noord-Amerika kost: ideaal voor mensen die thuis niet veel te besteden hebben of van plan zijn zich los te maken van de traditionele kabel. Een bron dichtbij Amazon denkt dat dit een nieuwe manier van het bedrijf is om mensen alsnog te laten betalen voor Amazon Prime. En inderdaad: bijna niets werkt zo effectief als eerst iets gratis aanbieden, zodat mensen meer willen. En dan het liefst zonder reclame natuurlijk.

Amazon maakt deze zet in tijden van winst: uit extern onderzoek blijkt dat Prime meer abonnees trekt en een serieuze tegenstander wordt van Netflix, dus dit lijkt een uitstekende zet van het bedrijf om door te groeien. Het lijkt in elk geval niet op een vreemde noodgreep. Naar schatting gebruiken momenteel 25 miljoen mensen Amazon Prime. Daar tegenover staat Netflix, met 33 miljoen. Maar Prime heeft nog wat te winnen ten opzichte van Netflix: momenteel verbruikt het 2,58 procent internetverkeer; Netflix gebruikt 32,39 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.