Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon gaat 4K-content zonder extra kosten aanbieden

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2014, 14:35 CategorieStreamingdiensten

Mocht je één van de Nederlanders met een 4K Ultra HD tv zijn dan ben je momenteel nog aangewezen op een klein aantal diensten dat 4K-content aanbiedt. Netflix is één van de populairdere diensten maar vraagt voor het streamen 4K-content wel extra geld. Amazon is in de VS één van de grotere spelers en komt met een andere strategie; het gratis aanbieden van 4K-content.

De Amazon Instant Video-dienst had afgelopen maand al moeten beginnen met het aanbieden van 4K-content maar Amazon laat weten dat de introductie is uitgesteld tot later dit jaar. Interessant is dat het bedrijf geen extra geld gaat vragen voor materiaal dat in 4K-resolutie aangeboden wordt. Amazon geeft aan eigen content aan te zullen bieden, maar ook materiaal van onder meer Warner Bros., Lionsgate, 20th Century Fox en Discovery.

Om 4K-content uit de bibliotheek van de Amazon Instant Video-dienst te bekijken is dus een standaard abonnement nodig, het abonnement dat al toegang bood tot HD-materiaal. Vanzelfsprekend is voor de weergave van het materiaal wel een 4K Ultra HD tv vereist. Onder meer Samsung, Panasonic, Sony en LG hebben bevestigd de dienst te ondersteunen.

Lees meer over de beste 4K Ultra HD tv’s van dit moment en het streamen van video.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.