Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

’12 Ultra HD-zenders via de satelliet in 2016’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2014, 17:12 CategorieDigitale tv

Mocht je al een 4K Ultra HD tv hebben dan heb je vast al gezien dat het aanbod van 4K-content nogal te wensen overlaat. Momenteel ben je aangewezen op diensten als Netflix en wat mager demomateriaal. Het moment dat tv-zenders in Nederland op de 4K-resolutie overstappen ligt in de verre toekomst maar wellicht biedt de satelliet uitkomst.

Eutelsat, één van de grotere satellietbedrijven in Europa, verwacht dat we over twee jaar minimaal 16 kanalen kunnen ontvangen die programma’s in de hoge 4K Ultra HD-resolutie uitzenden. Het bedrijf heeft het echter wel over wereldwijde distributie dus het is nog maar de vraag welke kanalen daadwerkelijk in Nederland te ontvangen zijn. Niet alleen de beschikbaarheid van de kanalen is nog onduidelijk, ook is het onduidelijk of er voor de zenders betaald moet worden.

2016 is een belangrijk jaar omdat dan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plaatsvinden. Een dergelijk groot sportevenement betekent vaak dat consumenten eerder een nieuwe tv kopen en dat contentproviders met nieuwe technieken, waaronder 4K Ultra HD, experimenteren. Afgelopen jaar werd tijdens het WK voetbal al geëxperimenteerd met de 4K-resolutie, onder meer door de BBC.

Lees meer over hoe je 4K-content van Netflix kunt bekijken.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  30 november, 2014 om 19:25

  Mag best allemaal eens wat sneller met het uitbrengen van dit soort content.

  • Wim
   01 december, 2014 om 11:41

   Vind ik ook. Tegen die tijd zullen de eerste 8k televisies alweer van de band rollen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.