Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One ondersteunt nu ook .mkv-bestanden

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 10:13 CategorieGaming

Microsoft heeft de Xbox One weer eens van een nieuwe firmware-update voorzien, waardoor we nu ook .mkv-bestanden kunnen afspelen. Daarnaast is er een ‘find my controller’-functie toegevoegd. Juist, zo keken wij ook.

Firmware-update voor Xbox One

Microsoft heeft de Xbox One van een nodige update voorzien. Zo is de Snap Center verbeterd, inclusief het gedrag van bepaalde apps die ‘gesnapt‘ zijn, en ondersteunt Xbox One eindelijk DLNA en .mkv-bestanden. .mkv-bestanden zijn opensourcemultimediacontainers. Een multimediacontainer is een bestand dat kan bestaan uit één of meerdere audio-, video- en ondertitelingtracks. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een complete film op een cd of dvd op te slaan in een enkel bestand. Het is echter geen video- of audiocodec en dus niet geschikt voor compressie.

Er zijn een hoop mediaspelers die nog wel eens moeite hebben met het afspelen van deze codec, maar we zien steeds meer software-updates die dat probleem verhelpen. Waarom fabrikanten er eerst moeilijk over deden heeft wellicht te maken met het feit dat .mkv-bestanden nogal vaak rondzweven in het illegale circuit, omdat een dergelijk bestand natuurlijk alle data kan bevatten die voor een downloader van belang zijn. Binnen zo’n een bestand kun je zelfs hoofdstukken en meerdere ondertitelings- en audiotracks voor een film aanmaken. Je begrijpt het probleem.

Daarnaast heeft de Xbox One nog een aantal andere update gekregen. Zo is het mogelijk om bepaalde games of apps op de harde schrijf, die je hebt gedownload maar niet hebt geïnstalleerd, te verbergen voor het oog. Voorheen bleven ze in beeld staan, helemaal rechts in het My Games and Apps-menu, wat blijkbaar een hoop mensen irriteerde. Ook is er de ‘find my controller’-feature. Juist, daarmee kun je je kwijtgeraakte controller terugvinden – alleen als-ie aanstaat, natuurlijk, want een dergelijke dienst zou toch bruikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.