TIDAL Hifi: nieuwe streaming muziekdienst voor lossless audio

29 oktober 2014 1 Minuut 2 Reacties
tidal-hifi

In de VS en de UK is deze week een nieuwe dienst gelanceerd die zich focust op het streamen van lossless muziek; TIDAL Hifi.

Steeds meer muziekliefhebbers zijn op zoek naar muziek in hoge kwaliteit, het liefst zonder compressie. Je kunt deze lossless muziek zelf downloaden en bijvoorbeeld streamen naar je receiver maar ook steeds meer streaming muziekdiensten spelen op deze vraag in. In de VS en de UK is deze week een nieuwe dienst gelanceerd die zich focust op het streamen van lossless muziek.

TIDAL Hifi is een nieuwe muziekdienst met HD muziek en video’s, speciaal gericht op muziekliefhebbers die voor de hoogste kwaliteit gaan. De dienst biedt toegang tot een grote bibliotheek met meer dan 25 miljoen nummers en 75.000 muziekvideo’s. Daarnaast krijg je toegang tot artikelen over muziek, geschreven door experts uit de industrie. Voor een maandabonnement, met onbeperkte toegang tot de dienst, moet 19,99 dollar/pond betaald worden.

TIDAL Hifi biedt muziek van nagenoeg alle grote muzieklabels maar richt zijn daarnaast ook op onafhankelijke kleinere labels. De dienst geeft aan dat de muziek op alle soorten apparaten afgespeeld kan worden en dat er zelfs al samenwerkingsverbanden gesloten zijn met grote fabrikanten van audio-apparatuur als NAD, Denon, Harman, Polk, Sonos en Raumfeld. Ook zijn er apps voor Android- en iOS-gebruikers beschikbaar.

Momenteel is TIDAL Hifi alleen te gebruiken in de VS en de UK. Of en wanneer de dienst naar Nederland komt is nog niet bekend.

Lees meer over wat high-res audio precies is.

Reacties (2)