Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streamen van series en films populair in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 10:26 CategorieOnderzoeken

We streamen heel wat af in Nederland. Maar liefst 4,2 miljoen mensen maken regelmatig gebruik van video on demand diensten. Er is een duidelijke stijging waar te nemen in onze consumptie van streamingvideo’s. Dit is gebleken uit Trends in Digital Entertainment, een onderzoek dat Gfk elk kwartaal uitvoert. Vooral Netflix doet het momenteel erg goed onder de kijkers.

Jongeren streamen het meest

Onder jongeren heeft zich de grootste stijging voorgedaan. Het aantal streamende 13 tot 17-jarigen steeg van 38 naar 54 procent. Ook onder iets oudere kijkers weten de video on demand diensten te vinden. In de categorie 18 tot 35 jaar kijkt 43% naar Netflix, HBO films en series of kijkt video’s via hun televisieprovider. Bij het kijken naar films en series is de tv het meest gebruikte apparaat.

Netflix stuwende kracht

De komst van Netflix heeft een grote bijdrage geleverd aan de boost van video on demand in Nederland. Zo’n miljoen mensen kijken naar films en series via deze videodienst. Volgens schatting bestaat dit voor 29 procent kijkers met een gratis proefabonnement. Bij Netflix betaal je een vast bedrag per maand om onbeperkt te mogen kijken. Toch wordt er nog steeds veel per stuk betaald voor het kijken naar video’s. 68% van de streamers doet dit wel eens.

De toenemende populariteit van video on demand zou goed nieuws voor de entertainmentindustrie moeten betekenen. Mensen zullen immers minder snel illegaal hun series en films downloaden. Maar inmiddels staat er weer een nieuwe bedreiging voor de deur: Popcorntime. Deze illegale variant op Netflix maakt het mogelijk om films en series te streamen in plaats van ze te downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.