Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung en LG werken aan Quantum Dot tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 11:51 CategorieLcd en led tv's

Uitgezonderd van een nieuwsbericht over het Chinese TCL die met de ontwikkeling van Quantum Dot displays aan de slag gaat hebben we maar weinig meer over de techniek gehoord in de afgelopen maanden. Toch lijken fabrikanten nog steeds geïnteresseerd in de techniek en volgens bronnen van Digitimes werken Samsung en LG zelfs aan de productie van Quantum Dot tv’s.

Hoe de Quantum Dot-techniek precies in elkaar steekt is iets voor een achtergrondartikel maar het komt er op neer dat blauwe led’s ingepakt worden in rode en groene quantum dots. Elke led kan vervolgens blauw, rood en groen licht weergeven, wat voor meer kleuren moet zorgen. De techniek wordt vooral gezien als verbetering van de lcd-techniek en zou zelfs de concurrentie met oled aan moeten kunnen gaan.

Volgens geruchten werken Samsung en LG momenteel aan Quantum Dot tv’s en zouden de eerste modellen in 2015 al moeten verschijnen. Beide fabrikanten zouden zich focussen op high-end modellen, mogelijk naast een serie oled tv’s. Samsung heeft de productie en ontwikkeling van oled tv’s sinds begin dit jaar nagenoeg stilgelegd maar LG breidt het assortiment oled tv’s steeds verder uit. Onlangs introduceerde de Koreaanse fabrikant twee oled tv’s met 4K-resolutie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.