Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qualcomm werkt aan 4K-streamingdongle

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2014, 9:27 CategorieAccessoires

Fabrikant Qualcomm werkt aan een prototype streamingdongle waar gebruikers 4K-beelden naartoe kunnen streamen via hun smartphone. Er zijn nu smart devices die 4K Ultra HD-beelden kunnen schieten, maar je hebt er maar weinig aan op zo’n klein schermpje.

Qualcomm 4K-streamingdongle

Fabrikant Qualcomm is voornemens een speciale streamingdongle uit te brengen, waarmee het 4K-beelden kan ontvangen van een high-end smartphone die 4K-beelden kan schieten. Het apparaatje is getoond op een Qualcomm-evenement. Het idee achter de dongle is om andere fabrikanten de ontvanger te laten fabriceren, en ze mogen zelfs het ontwerp, inclusief alle functies, van Qualcomm overnemen. Aanvankelijk wil Qualcomm hem gebruiken om 4K-video’s van je telefoon naar het grote scherm in de huiskamer te krijgen, maar later kan-ie ook worden gebruikt om 4K-content mee te streamen van een service zoals bijvoorbeeld Netflix. Ook kun je er gewoon je beeld van een smart device mee spiegelen.

De techniek is gebaseerd is de Snapdragon-technologie, die we tegenwoordig in heel wat smartphones, phablets en tablets terugvinden. Het werkt met een universeel Plug and Play-systeem en Qualcomm is nu aan het kijken hoe de dongle ook kan werken met bestaande Android-mediaboxen. Wanneer we dit apparaat, van welke fabrikant dan ook, kunnen uitproberen, is nog niet bekend. Qualcomm kan daar nog niets over kwijt, behalve dan dat de fabrikant momenteel allerlei mogelijkheden onderzoekt. Mocht de dongle op de markt verschijnen, dan betekent dat dat je niet meer je smart device via een USB-kabel of via een langzaam netwerk aan je tv hoef te koppelen. Mogelijk verschijnt een soortgelijke verbinding ook als standaard in toekomstige tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.