Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PS4-firmwareupdate heeft last van bug

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2014, 8:58 CategorieGaming

De nieuwe firmwareupdate voor de PS4 kan last hebben van een bug waardoor je spelcomputer mogelijk niet meer uit de slaapstand komt. Sony werkt momenteel aan een patch om dat probleem te verhelpen.

Bug in firmwareupdate 2.0

PlayStation 4-eigenaars die hun spelcomputers nog niet hebben geüpdatet kunnen daar beter nog even mee wachten totdat Sony met een patch aankomt. Firmwareupdate 2.0 kan er namelijk voor zorgen dat je spelcomputer niet meer uit de slaapstand komt wanneer je hem daar zelf in hebt gezet. Verschillende gamers hebben op het internet geklaagd over deze bug. En vrijwel iedereen heeft het erover dat het niet meer mogelijk is de PS4 uit standby (nu omgedoopt tot Rest Mode) te halen. De console moet dus geforceerd uit en aan gezet worden.

Maar daar hangt een risico aan. Wanneer je dat doet door de stekker uit het stopcontact te trekken, kan het zijn dat je waardevolle data corrumpeert. Sony heeft aangegeven momenteel hard te werken aan een oplossing en die patch moet één dezer dagen verschijnen voor de PS4. Wanneer je de console dan updatet, raadt Sony aan om dat in de Safe Mode te doen. Tot alles is opgelost, raden we aan de PlayStation 4 helemaal uit te zetten na gebruik. Het grootste nadeel daarvan is dat je controller niet ondertussen kan worden opgeladen, maar dat is beter dan je data kwijtraken.

Firmwareupdate 2.0 brengt overigens een aantal toffe features met zich mee. Zo is het nu mogelijk om spellen te delen met je vrienden. Willen jullie bijvoorbeeld een potje Call of Duty spelen, maar heeft één van jullie maar het spel? Dan kun je je vriend die game laten downloaden naar zijn harde schijf, waarna het spel een uurtje gespeeld kan worden. Zie het als de meest uitgebreide demo die je maar kunt krijgen van een game. Daarnaast introduceert Sony ook thema’s voor het apparaat en kun je gameplaybeelden nu direct uploaden naar YouTube.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.