Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex-app komt naar Xbox One en Xbox 360

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 12:48 CategorieGaming

Een spelcomputer als de Xbox of de PlayStation is allang niet meer alleen voor het spelen van games. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze door alle streaming- en mediaspelermogelijkheden het middelpunt van je home cinemasysteem zijn. Er verschijnt dan ook steeds meer mediacenter-software voor gameconsules en bezitters van een Xbox One of Xbox 360 kunnen binnenkort de Plex-app verwachten.

Plex is populaire mediacenter-software voor verschillende platformen en wordt gebruikt om content te streamen en te synchroniseren tussen apparaten, maar apps voor de Xbox ontbraken nog. De ontwikkelaar van de software laat deze week echter weten dat vanaf vandaag de app uitgebracht wordt voor de onlangs gelanceerde Xbox One. Bezitters van een Xbox 360 moeten nog even geduld hebben. De app hiervoor verschijnt wat later maar het is onduidelijk wanneer deze app precies uitgerold wordt.

Het gebruik van de Plex-app voor de Xbox is echter niet gratis. Als je de software wilt installeren moet je een Plex Pass hebben en hiervoor moet, elke maand of eenmalig, betaald worden. Eenmaal geïnstalleerd is het mogelijk de software middels spraak en gebaren te bedienen. De ontwikkelaar geeft aan dat de interface flink verbeterd is en dat met name het homescreen op de schop is gegaan voor een overzichtelijkere en aantrekkelijkere weergave.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.