Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4-firmware-update komt 28 oktober uit

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2014, 9:54 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat we voor het einde van de maand nog een update voor de PlayStation 4 kunnen verwachten, met toffe features. Je kunt straks games spelen met vrienden die die games niet eens in hun bezit hebben.

Firmware-update PlayStation 4

In augustus plaagde Sony ons met wel een heel toffe feature: Share Play. Met Share Play is het mogelijk voor je vrienden dezelfde games te spelen als jij (of andersom) voor een goed multiplayer potje. En mocht de game een singleplayer hebben, dan kunnen die mensen de game zelfs ook spelen. Hoewel we nog maar moeten zien hoe die dienst daadwerkelijk werkt, zijn we toch blij dat Sony heeft aangekondigd dat we dat kunnen uitproberen wanneer de firmware-update uitgerold wordt. Vanaf 28 oktober kun je die update binnenhalen.

Tot op heden deed Sony een beetje vaag over de releasedatum van Share Play en wisten we niets anders dan dat de service ‘deze herfst’ uit zou komen. Maar dankzij een stille Twitter-aankondiging kunnen we daar dus eindelijk een datum bij plaatsen. Daarnaast is het straks mogelijk om een USB-drive aan te sluiten op de PlayStation 4 en ondertussen naar je eigen muziek kunnen luisteren, terwijl je aan het gamen bent. De formaten die het apparaat ondersteunt zijn MP3, MP4, M4A, en, voor onbekende reden, 3GP (wie gebruikt dat formaat?).

Bovendien brengt de update ook eindelijk de langverwachte YouTube-app (serieus, dan zeggen mensen dat Microsoft niet opschiet met belangrijke onderdelen), de mogelijkheid om de achtergrondkleur van je PS4 aan te passen en krijgt het apparaat een betere voice command-systeem. Wanneer je een headset hebt, is het mogelijk de PlayStation 4 voice commands te geven, zodat je door het menu kunt navigeren zonder de controller te hoeven gebruiken. Net zoals Xbox One doet met Kinect 2.0, wat heel goed werkt, in mijn ervaring.

 • Delen:

Reacties

 1. FK
  24 oktober, 2014 om 18:01

  Uit de Youtube opmerking blijkt dat de schrijver niet erg objectief is. Techcrunch faalt hier, opmerkelijk.

  • Martijn Chel
   25 oktober, 2014 om 12:58

   Er mag best een keer wat mening bijzitten, toch?

   • Maurits
    26 oktober, 2014 om 11:35

    Ja hoor, niets mis met de opmerking.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.