Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert compacte FreeMe Bluetooth-luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2014, 16:31 CategorieLuidsprekers

Pioneer introduceert deze week een nieuwe serie Bluetooth-luidsprekers. De speakers, genaamd FreeMe, komen in meerdere varianten en moeten staan voor een goede geluidskwaliteit uit een compacte behuizing. Daarbij zijn de speakers voorzien van NFC en 360° Wide Circle Sound.

De FreeMe-serie bestaat uit de XW-LF3, een draagbaar bluetoothluidsprekersysteem met een afwerking in leder, en de XW-LF1, met dezelfde functies en kwaliteiten als de XW-LF3 maar een rubberen afwerking. Beide speakers zijn volgens de fabrikant een ideale aanvulling op een smartphone of tablet en kunnen zowel binnenhuis als buitenshuis gebruikt worden. De ingebouwde, herlaadbare lithium-ion batterij speelt ongeveer 7 uur voor deze aan een laadbeurt toe is. En indien nodig kun je de toestellen ook aan het stroomnet koppelen.

FreeMe-Pioneer-3

Pioneer heeft de speakers voorzien Bluetooth met NFC (Near Field Communication), waardoor de XW-LF3 en de XW-LF1 compatibele telefoons en tablets onmiddellijk herkennen. Zodra er een Bluetooth-verbinding is gemaakt, maakt de luidspreker voortaan automatisch opnieuw verbinding met het Bluetooth-toestel dankzij de functie Bluetooth Auto Connect. Beide FreeMe-toestellen bieden de mogelijkheid om een inkomend telefoontje te beantwoorden door op een knop te drukken. Dankzij de ingebouwde microfoon is handsfree bellen een optie. Tablets en smartphones kunnen de FreeMe-app gratis downloaden om de speakers te bedienen.

FreeMe-Pioneer-2

Voor een optimale audioweergave zijn de FreeMe-luidsprekers uitgerust met Wide Circle Sound 360°-sound. Hierdoor moet je overal rondom de speaker kunnen zitten, zonder dat je aan geluidskwaliteit inlevert. kan de gebruiker overal zitten waar hij wil. Twee full range drivers van 40 mm met neodymium magneten, bijgestaan door een passieve radiator, moeten zorgen dat de geluidskwaliteit boven gemiddeld is.

De Pioneer XW-LF3 is beschikbaar in zwart of bruin leder en krijgt een prijs van 199 euro mee. De XW-LF1 is afgewerkt met een zwarte, witte of aquablauwe rubberen coating en kost 149 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.