Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oculus Rift krijgt eerste film: Banshee Chapter

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 11:40 CategorieFilms

Hoewel de horrorfilm Banshee Chapter eerst gepland stond direct op Video on Demand uit te komen, komt de film nu gratis uit op Oculus Rift. De toekomst van cinema kan nog wel eens een 360 graden-kijkerservaring gaan zijn.

Banshee op Oculus Rift

De toekomst van cinema kan nog wel eens bestaan uit een 360 graden-kijkerservaring als de Oculus Rift het gaat overnemen in de filmindustrie. De eerste film die gebruikmaakt van de virtual reality-headset heet Banshee Chapter – een horrorfilm die aanvankelijk direct zou worden uitgebracht op Video on Demand, maar nu dus is aangepast voor de Oculus. De film is gratis verkrijgbaar voor de bril. Banshee Chapter is gemaakt door acteur en producent Zachary Quinto, die we kennen van de series Heroes en American Horror Story en de film Star Trek.

Voor deze versie van de film is speciale software geschreven. Met die software worden kijkers direct in de scènes geplaatst, dat het net lijkt alsof je daar echt staat. De Oculus Rift is een headset die op basis van je hoofdbewegingen de omgeving in de digitale wereld laat meedraaien. Eerder werd deze techniek al toepast in verschillende videogames; en met succes. Zo is bijvoorbeeld de horrorgame Alien: Isolation, van uitgever Sega en spelontwikkelaar Creative Assembly, speelbaar met de virtual reality-bril (hetzij niet officieel, maar dat mag de pret niet drukken).

De software is geschreven door het bedrijf Jamwix Studios. Omdat deze beslissing pas ná productie gemaakt werd, kan de film helaas niet gebruikmaken van de 360 beschikbare graden, en moet Banshee Chapter het doen met 120. Ook niet verkeerd – dat is nog steeds meer beeld om naar te kijken dan gebruikelijk. De film is nu gratis te downloaden. Je hebt er natuurlijk wel een Oculus Rift voor nodig (development kit 2) en een Mac, maar dan krijg je wel alvast een glimp van wat de toekomst van cinema kan zijn. Wellicht is dit het startsignaal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.