Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix ondersteunt nu ook Ubuntu

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2014, 19:39 CategorieStreamingdiensten

Goed nieuws voor de linuxgebruikers onder ons, Netflix heeft aangegeven vanaf nu Ubuntu out-of-the-box te ondersteunen. Tot nu toe moest dat gebeuren via enkele omweggetjes.

Wanneer Netflix werd geopend op systemen die op Ubuntu draaien, werd alle inhoud automatisch geblokkeerd uit veiligheidsoverwegingen. De internetdienst was namelijk niet overtuigd van de mogelijkheid tot DRM-beveiliging, die moet voorkomen dat de beschikbare films en series werden gekopieerd.

Door die beveiliging moesten gebruikers van Ubuntu regelmatig extra software, zoals DRM-paketten, downloaden. Ook software die de site moest wijsmaken dat de computer niet op Ubuntu draaide moest worden gebruikt. Allemaal zeer omslachtig dus, en daar heeft Netflix nu verandering ingebracht.

Wie Chrome gebruikt op Ubuntu zal nu onmiddellijk Netflix kunnen gebruiken. Andere browsers, zoals Firefox, worden nog niet ondersteund.

De ondersteuning van Ubuntu is niet alleen interessant voor de huidige gebruikers van het besturingssysteem, maar ook voor alle doe-het-zelvers onder ons die zelf mediacenters in elkaar steken. Een opensource oplossing als Ubuntu komt daar namelijk goed bij van te pas.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.