Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft verlaagt prijs Xbox One in Noord-Amerika

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 14:57 CategorieGaming

Microsoft gaat de prijs van de Xbox One in Noord-Amerika verlagen met vijftig dollar. Nu maar hopen dat dit ook in Nederland gebeurt. Door deze (tijdelijke) prijsdaling, is de Xbox One voor het eerst goedkoper dan de PlayStation 4.

Xbox One vijftig dollar goedkoper

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Xbox One-spelcomputer vanaf 2 november vijftig dollar goedkoper wordt. Daardoor ligt de prijs straks op 350 dollar, wat ook nog eens vijftig dollar onder de adviesprijs van de PlayStation 4 ligt. De korting is van tijdelijke aard en loopt tot 3 januari, maar mocht de actie goed lopen dan denkt Microsoft er aan om de prijzen voorlopig lager te houden. De tijdelijke korting geldt overigens ook op alle bundels waar je direct een videogame bij krijgt, zoals met Sunset Overdrive, Assassin’s Creed of Call of Duty: Advance Warfare.

Sinds het moment van release, ligt de Xbox One achter op z’n tegenstanders, de PlayStation 4. Als we naar de Nederlandse release kijken, dan had de PS4 niet alleen een jaar voorsprong op de One, dat dingen was ook nog eens honderd euro (!) goedkoper. Dat is een flink verschil en voor veel gamers reden geweest om een PlayStation te halen. Later verscheen er een versie zonder Kinect, die is even duur als de PlayStation 4. De tijdelijke prijsverlaging komt natuurlijk precies op tijd voor de feestdagen en Microsoft hoopt er enorm veel te verkopen.

Of we in Nederland ook een, al dan niet tijdelijke, prijsverlaging gaan zien, is nog niet bekend. Microsoft heeft daar nog niets over losgelaten. Het zou wel een enorme meevaller en de beslissende factor voor veel ouders of jongeren zijn, die hun geld maar één keer kunnen uitgeven aan een nieuwe spelcomputer. Ook is het interessant om Sony nu in de gaten te houden. Wat wordt de volgende stap van dat bedrijf? Wordt de PlayStation 4 goedkoper, krijgen we aantrekkelijkere bundels of gebeurt er iets met PlayStation Plus? We weten het snel genoeg.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.