Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft sluit gratis versie Xbox Music

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2014, 9:08 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de gratis versie van Xbox Music wil gaan sluiten in december; voortaan moet je dus betalen om gebruik te maken van de dienst. Een dergelijke zet zat er al aan te komen. Het was slechts een kwestie van tijd.

Xbox Music

Xbox Music is eigenlijk Spotify, maar dan van Microsoft – een streamingdienst voor muziek, dus. Toen het meer dan twee jaar geleden werd geïntroduceerd, was het de bedoeling om de Xbox als systeem – en als merk – aantrekkelijker te maken als geheel, wat zou moeten resulteren in meer consumenten die voor Windows en / of Xbox zouden kiezen. Destijds was het mogelijk zonder limiet van de dienst gebruik te maken (mits je was ingelogd met een Microsoft-account) en later draaide Microsoft dat bij naar tien uur max.

Een echte reden voor het besluit gaf Microsoft niet. Het bedrijf uit Redmond gaf aan dat consumenten die van de dienst gebruik willen maken, daar een tientje per maand voor moeten neerlegen. Dan is Xbox Music zonder limiet en zonder reclames te gebruiken. De gratis variant had wel reclames, want anders kostte het Microsoft natuurlijk meer dan het zou opleveren. Waarschijnlijk zag Microsoft in dat de gratis versie toch niet voor meer klandizie zorgde, dus besloot het bedrijf vol op een premium service in te zetten. Spotify heeft daar immers ook succes mee.

De dienst blijft tot december nog gratis te gebruiken. Wanneer Microsoft dan de stekker uit de gratis versie trekt, betekent dat niet dat je je playlists of gekochte muziek kwijt bent. Zolang je nog kunt inloggen met je Microsoft-account, zullen die gegevens bewaard blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.