‘Los HBO-abonnement kost straks 15 dollar per maand’

20 oktober 2014 1 Minuut 3 Reacties
hbo-logo

Het schijnt dat HBO voornemens is straks het losse abonnement voor de streamingdienst net zo duur te laten zijn als bij een kabelabonnement. In Noord-Amerika is dat bedrag zo'n vijftien dollar per maand.

HBO wil hiermee de kwaliteit blijven garanderen; maar willen mensen dit wel betalen?

HBO als los abonnement, net als Netflix

Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat een los HBO-abonnement straks een stuk duurder gaat zijn dan concurrent Netflix. Vorige week kondigde HBO aan voornemens te zijn met een losse abonnementsdienst te komen voor de streamingdienst, gelijk aan concurrenten als Netflix of Hulu Plus. Gebruikers zouden dan een bepaald maandbedrag betalen om toegang tot de dienst te krijgen, los van je kabelabonnement. En dat bedrag zou nog wel eens kunnen uitkomen op 15 dollar per maand – zo duur is de dienst nu ook binnen een kabelpakket.

Zo’n hoge prijs kan twee redenen hebben. Ten eerste wil HBO de service en de kwaliteit ervan waarborgen en ten tweede wil het waarschijnlijk niet af van de mensen die nu een abonnement hebben via de kabel. Maar die vijftien dollar per maand is zes dollar meer dan Netflix vraagt (voor het meest populaire abonnement, ook Netflix biedt er een aan voor 11,99 dollar). Het argument waarmee HBO het verschil wil goedpraten gaat waarschijnlijk liggen bij het feit dat ze echte kwaliteitshows maken, zoals Game of Thrones. Maar Netflix doet dat nu ook al, met House of Cards, bijvoorbeeld.

De reden dat HBO nu pas kijkt naar de mogelijkheden van een abonnement zonder kabelpakket, is omdat er wereldwijd heel wat mensen besluiten de kabel op te zeggen. Dat betekent dat er dus opeens een grote groep mensen geen HBO zouden kunnen ontvangen, terwijl ze dat misschien wel willen. Voorlopig is deze dienst alleen voor Noord-Amerika aangekondigd en zou het begin volgend jaar al beschikbaar moeten zijn. Wij kunnen alleen maar hopen dat dit abonnement ook naar Nederland toe komt.

Reacties (3)