Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Los HBO-abonnement kost straks 15 dollar per maand’

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 9:30 CategorieStreamingdiensten

Het schijnt dat HBO voornemens is straks het losse abonnement voor de streamingdienst net zo duur te laten zijn als bij een kabelabonnement. In Noord-Amerika is dat bedrag zo’n vijftien dollar per maand. HBO wil hiermee de kwaliteit blijven garanderen; maar willen mensen dit wel betalen?

HBO als los abonnement, net als Netflix

Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat een los HBO-abonnement straks een stuk duurder gaat zijn dan concurrent Netflix. Vorige week kondigde HBO aan voornemens te zijn met een losse abonnementsdienst te komen voor de streamingdienst, gelijk aan concurrenten als Netflix of Hulu Plus. Gebruikers zouden dan een bepaald maandbedrag betalen om toegang tot de dienst te krijgen, los van je kabelabonnement. En dat bedrag zou nog wel eens kunnen uitkomen op 15 dollar per maand – zo duur is de dienst nu ook binnen een kabelpakket.

Zo’n hoge prijs kan twee redenen hebben. Ten eerste wil HBO de service en de kwaliteit ervan waarborgen en ten tweede wil het waarschijnlijk niet af van de mensen die nu een abonnement hebben via de kabel. Maar die vijftien dollar per maand is zes dollar meer dan Netflix vraagt (voor het meest populaire abonnement, ook Netflix biedt er een aan voor 11,99 dollar). Het argument waarmee HBO het verschil wil goedpraten gaat waarschijnlijk liggen bij het feit dat ze echte kwaliteitshows maken, zoals Game of Thrones. Maar Netflix doet dat nu ook al, met House of Cards, bijvoorbeeld.

De reden dat HBO nu pas kijkt naar de mogelijkheden van een abonnement zonder kabelpakket, is omdat er wereldwijd heel wat mensen besluiten de kabel op te zeggen. Dat betekent dat er dus opeens een grote groep mensen geen HBO zouden kunnen ontvangen, terwijl ze dat misschien wel willen. Voorlopig is deze dienst alleen voor Noord-Amerika aangekondigd en zou het begin volgend jaar al beschikbaar moeten zijn. Wij kunnen alleen maar hopen dat dit abonnement ook naar Nederland toe komt.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  20 oktober, 2014 om 11:28

  Dat schiet dus niet op. Vind dat persoonlijk veels te duur.Dan word er maar een partij beter van.

 2. Maurits
  21 oktober, 2014 om 17:26

  Ik heb het idee dat HBO wat nieuwer materiaal in zijn bezit heeft. Netflix loopt hiermee toch nog best wel achter. Dat verschil wil ik best betalen.

 3. Baruch
  10 november, 2014 om 13:58

  Ik heb HBO bij ziggo, maar gebruik eigenlijk alleen maar het on-demand gedeelte of HBO go. De kwaliteit van (vooral hun eigen) series is subliem. De films vind ik een stuk minder. Maar ook al heeft Netflix een groter aanbod is HBO het echt wel waard. 15 USD is op het moment iets van 12 euro. Daarvoor maken ze wel series als Game of Thrones, The Knick, Outlander, Masters of Sex, True Detective, Boardwalk Empire… Ook al kan je ze downloaden, een bedrijf dat dergelijke kwaliteit aan series betaal ik met alle plezier 12 euro per maand.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.